tema - endometrioza

Ivka 1

Najčastejšími príznakmi sú: poruchy menštruačného cyklu,bolestivé a dlhotrvajúce menštruačné krvácanie,
bolesti v malej pánve,bolesť pri pohlavnom styku.

majka25

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať Moniky29, že aké sú príznaky tejto choroby? Prosím odpovedzte. Ďakujem.

janka

Mne zistili endom. pri laparoskopickej operacii cysty v marci.Teraz mam trojmesacnu hormonalnu liecbu,akurat tento tyzden mam poslednu injekciu.Este musim ist na jednu laparoskopiu.

monika29

napr. ja! ked som mala 24, zistili mi pri laparoskopii, ktoru mi robili z ineho dovodu aj endometriozu v tom najvyssom stadiu. nastastie mam suproveho lekara, tak mi vsetko pekne vysvetlil. nasadili mi polrocnu hormonalnu liecbu, je to akoby ti umelo navodili prechod. nemas menzes a raz za mesiac ti pichnu jednu injekciu. potom mi dopoducili otehotniet, lebo to je vobec najlepsi sposob ako skoncovat s endometriozou. a chvalabohu aj sa mi do polroka otehotniet podarilo. syn sa narodil pred tromi rokmi a doteraz nic nenasvedcuje tomu, ze by sa mi endometrioza vratila. lebo aj na to ma lekar pripravil, ze sa to stava.