Veľmi sa bojím o niekoho koho milujem.....pomoc....

Príspevok v téme: Veľmi sa bojím o niekoho koho milujem.....pomoc....
anička

Môj najlepší chlapčenský kamarát má problém Je úplne normálny, zlatý, veľmi múdry a vtipny. mám však o neho strach. Vo februári mu bohužiaľ zomrela mamička na rakovinu. Mal ju veľmi rád. Uplne sa zosypal a asi dva týždne bol na sedatívach. Ale už o 7 dní po tej hroznej udalosti bol už v škole. A v pohode. Ja však viem že neni v pohode a že trpí a to veľmi. V poslednom čase aj dosť schudol a mám o neho strach a veľký. Nechcem aby skončil s PPP lebo on je ten posledný kto by si zaslúžil trpieť........už aj tak dosť trpel.......pýtala som sa ho čo si myslí o ane a bolímii a on povedal len to že podla neho je to úchylka a tzv závislosť. Lenže to som si myslela aj ja ked som s anorexiou začínala........viem že toto je veľmi náchylné obdobie pre neho a ja vôbec neviem ako mu pomôcť a ako mu to dáko povedať, lebo neviem či sú moje podozrenia pravdivé.......POMOC!!!!!!!!!!

fidka

Anicka...ahoj, tvoj kamarat by mal navstivit psychiatra-on mu dokaze pomôct, myslim, ze odborna pomoc, je prave to, co teraz potrebuje a samozrejme potrebuje aj vas, ktori ho mate radi, aby sa mal o koho opriet...je tazke byt v takych chvilach sam...A co satyka teba...nezacinaj uz nikdy s anorexiou...nestoji to zato, neviem ako dlho si s tym bojovala, ale ja som tri roky trpela bulimiou...a nestalo to za tie problemy...ktore teraz mam...drzim prsteky

pomoc

Snaž sa ty aj ostatní v jeho blízkosti robiť spoločný program, ktorý ho zaujme. Nemal by mať pocit /aspoň nie príliš často/ že stratou mamy zostáva sám. Nerýp sa v jeho problémoch, skôr sa snaž mu chvíle spríjemniť a súčasne ich spríjemni aj sebe. Neprivolávaj diagnózy, nevkladaj mu do hlavy choroby. Toť moja rada, ako kamarátovi môžeš pomôcť.

jajka

anicka, to ze ty mas, resp si mala anorexiu neznamena ze ju dostane aj on, preco si myslis ze sa depresia u neho prejavi prave tymto sposobom? urcite trpi, ale ak je silny tak sa s tym vyrovna, bude to trvat velmi dlho, no nemusi to mat ziadne psychicke nasledky takeho razu...ludia ktori maju problemy chudnu zo stresu, nechuti im jest, anorexia je o niecom inom, to sa cielene neje, aby clovek schudol, myslim ze tvoj kamarat je uplne iny pripad.