Strojcek

Príspevok v téme: Strojcek
lulululululu

Ahojte,
mam 20 a rastie mi vzadu osmicka,lenze ta mi tlaci 6 a ten zub sa mi vykrivil.Ostatne zuby mam rovne ale len ten jeden je teraz krivy/Nechcem nosit trvaly strojcek kvoli 1 zubu,hanbim sa.Neviete mi povedat ci existuje len nejaky nasadzovaci strojcek na noc a ci mi to pomoze alebo ako inac ten zub opravit.
Dakujem

petinkaaa

Ja mam 13, horny strojcek mam uz rok, teraz mi zubarka dala aj dolny - ten budem mat este jeden rok a potom mi to (dufam, ale nieco v tom zmysle vravela) da vsetko dole.
Nemala som velmi krive zuby, iba vzadu trosku. Teraz mam momentalne vyrazne tyrkysove gumicky dole a nevyzera to bohvieako. Ked mi vcera dala dolny strojcek, myslela som, ze sa rozrevem ako mala. Treba si vsak opakovat, ze si pekna aj so strojcekom, ze to vydrzis a ze ti zubar/ka nechce zle a cely zivot jej budes vdacna...

Lulululu si takmer moj pripad - ja som mala krasne rovne zuby, len stolicku som mala vykrivenu. A tak mi z neviem akeho dovodu dala aj dolny - aby sme to uz hadam dorazili a aby mi zuby do seba zapadali. Pocuvaj ma, vykasli sa na sprostu stolicku JA TI TO RADIM, neurob tu chybu ako ja. Kasli na to, nezameriavaj sa na to... komu v zivote bude zalezat na tom, ci mas alebo nemas krivu STOLICKU???

sjella

no.. kedysi sa to riesilo tak, ze sda nejaky zub vytrhol... moj bratranec mal tiez tento problem. vyriesili to tak, ze mu dali strojcek a nic netrhali.. teraz ma uz pekny chrup, i ked ten strojck ma 1,5 roka.. ja som nosila strojcek 2 roky. som velmi rada, ze som ho mala, ale vtedy mi nebolo vsetko jedno.. a myslim, ze som ho zbytocne mala tak dlho.. ak chces, pytaj sa, mozem mti o nom porozpravat ;) PS: mala som vtedy 14/15 rokov

Lilu

nosila som nocny strojcek a nepomohol, okrem toho mi stale v noci vypadaval a ed som sa raz rano zobudila a zbadala ho v papuli mojho psa povedala som stacilo tak toto nie :) tak som nosila asi 2roky fixny, nie ten biely ale strieborny a dost mi pomohol takze az na jeden zub mam vsetky rovne.a co sa tyka toho fixneho, je drahy ale da sa to financne zvladnut a stoji za to.ale keby som si mala vybrat ci ten strieborny alebo biely, tak strieborny lebo ten biely casom zazltne a vyzera to hrozne.a hanbit sa za strojcek?preco?niekto nosi okuliare a iny zase strojcek, ved kaslat na to, chcem mat predsa pekne zubky.okrem toho to nie j ziadne novinka a ludia si uz zvykli na to ze sa to u ludi sem tam v ustach vyskytne takze pohoda.ja som sa za to nikdy nehanbila a ludom to na smiech ani nebolo, nemalo preco.a ak ano tak to bolo tak jedine hlupim pubertakom ktorych netreba brat vazne :)

sunnysweetie33

jasne ze existuje strojcek aj na noc,ale fixny/teda denny je ucinejsi a aj rychlejsie by sa ti zub vyrovnal..teraz robia take priesvitne,ze ti ho ani vidiet nebude..len je to po 18stke dost financne narocne..kamosku vysiel strojcek 10000sk.