Kozna alergia - KATHON CG

Príspevok v téme: Kozna alergia - KATHON CG
livi

zdravim vsetkych!
urcite je nas vela, ktorym diagnostikovali alergiu na KATHON CG. kozna lekarka mi dala iba malicky letacik so zoznamom, coho sa mam vyvarovat. kedze kathon sa pouziva vo vlasovej kozmetike, cistiacich prostriedkoch atd., zacala som surfovat a zistovat zlozky pracich a cistiacich a inych prostriedkov, ktore pouzivam. s hrozou som zistila, ze 90% z nich latky chlormethylizothiazolinon a methylizothiazolinon obsahuju. neviem, ci niekto vypracoval nejaky zoznam s prostriedkami, ktore mozeme pouzivat.
potesim sa kazdemu novemu poznatku, pripadne sa podelim s mojimi zisteniami.
pekny den

PalinoB

Ahojte, mne sa robili tie isté vodnaté pľuzgieriky a dlho som nevedel, čo s tým. Mal som to na druhom kĺbe pravého prostredníka z vonkajšej strany. Svrbenie do zbláznenia, časom sa pľuzgiere zväčšili do tvaru akýchsi čiar, tie vysychali a otvárali sa čoraz hlbšie. Kožná mi spravila testy a povedala, že mám alergiu na Cathon CG. Tiež som dostal papierik, že ako všelijako sa tá gebuzina volá a kde všade sa nachádza. Tuším okrem pitnej vody všade... ale nie. Kľúčové je, čo u mňa zafungovalo, že ako prvú vyhoďte Jar. Je to super na umývanie riadu, ale na ruky celé zle, bez ohľadu na reklamu. Aj ostatné saponáty na riad sa u mňa ukázali vždy ako problém. A je to fakt sila, lebo keď som prestal umývať riady, do troch-štyroch dní sú prsty úplne v pohode. Stačí, ak chytím hubku, kde sú zbytky saponátov a pľuzgieriky sa do pár minút objavia. Nepomôže ani použitie "antialergických" a "alergen-free" prostriedkov. Takže jedine umývačku si zaobstarať a umývať v nej. U mňa to zabralo. U každého nemusí, ale skúste.

Alternativa

Zdenka,
tento typ vyrazok, co popisujes, ma zvacsa povod v strese, psychike. Nemas to viac napr.v case skusobneho obdobia, ak studujes na VS?

zdenka

Svrbia ma dlane a prsty na rukách, robia sa mi drobné akoby vodnaté vyrážky, ktoré sa zviditeľňujú hlavne škrabaním. Môže ísť o túto slergiu?

lenn

Ahoj. Na stranke greenpeace je o tom mnoho informacii. Napr. zoznam kozmetiky obsahujucej MDGN:
www.greenpeace.org
Co pouzivas na pokozku, ktora prisla do styku s tym alergenom? Ja mam nieco podobne a neviem co pouzit na takto poskodenu pokozku :(