Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ŠKOLSKÝ VÝLET - poistenie,potvrdenia,...

Príspevok v téme: ŠKOLSKÝ VÝLET - poistenie,potvrdenia,...
milaja

Dobrý deň! Viem že to veľmi so zdravím nesúvisí,ale svojim spôsobom aj hej tak vás prosím o radu.Aké potvrdenia a poistenia sú potrebné pri organizácii výletu v materskej škole? Poisťovňu si máme vybrať podľa čoho?Ako je to so stravou počas takéhoto celodenného výletu?ďakujem za rady a pomoc :o))

bibiii

teraz ma napadla taka vec, ak budes niekde davat zoznam deti (niekedy to pytaju , ak mas prenajaty autobus) nedavaj tam napr. rodne cisla. tuto hrubu chybu robia casto ucitelia, firmy si to ziadaju, ale podla zakon o informaciach sa to nemoze.
Ja len tak vytahujem nejake spomienky z hlavy...

bibiii

som tu len na skok...
robila som v skolstve vo funkcii.
Chod kludne osobne na skolsku spravu a pytaj sa . Alebo napis mail na ministrerstvo skolstva...
Urcite sa to zda nafuknute, ale ked sa nieco stane, tak to je fakt problem.
Kolko deti ide, kolko ucitelov ide s tebou ? Kludne sa opytaj aj rodica, mozno by isiel, ale ako dobrovolnik -dozor.
Ucitelia z lasky k svojmu povolaniu narobia take nezmysly, ktore nikto neoceni a ked sa nieco stane, vsak to si uz pocula.

milaja

No Bibii poviem ti že si ma dosť vydesila.Nie že by som si neuvedomovala všetky problémy a nástrahy,zodpovednosť s tým spojenú...No bol by to výlet s predškolákmi a do Zoo.Už som s nimi bola dva krát na výlete (aj ked je fakt že nie na celý deň a nie tak daleko) a poviem ti stálo to za to..boli šťastný ako blchy..sama si pamätám aká som ja bola šťastná ked som bola ešte zo škôlky na výlete.Aj som skúšala už na nete hladať nejaké tie nariadenia ale nič som nenašla,ešte poskúšam a ked som volala na bezpečnosť bezúspešne..Takže budem skúšať a zisťovať dalej a dúfam že to dotiahneme do úspešného konca..Vycúvať by nebol problém,deti ešte o ničom nevedia ani rodičia,zatiaľ je to len v úrovni zisťovania možností a požiadaviek aby som to mohla prednieť rodičom.No dúfam že sa to podarí...

bibiii

detom nech nabalia rodicia jedlo. Ak budes mat nejake 2 prestavky na jedenie, tak nech balicky ocisluju, cislo 1. , cislo 2. podla poradia, co maju jest. Pitie, najlepsie male dzusy, kadejake flasky s vodou sa rozlievaju, decka to zle zatvoria.
Nezabudni na lekarnicku...
neviem, ake male deti su to. Nejake minimalne nahr. oblecenie.
dalej si vypytaj telefony vsetkych rodicov, najlepsie na obidvoch. jeden telefon nestaci.
A hlavne celu akciu si napis na papier, teda miesto, cas, mena -dozor, zoznam deti...podrobnejsie program...dalej ako bolo urobene poistenie, ako boli informovani rodicia, preprava deti..... a toto odovzdaj svojmu nadriadenemu. Najidealnejsie bu bolo, keby si to mala dvojmu a nadriadeny by ti podpisal jedno. Inac tvoj nadriadeny je povinny to od teba pytat a zolozit. V pripade nejakej nehody si z casti kryta, pretoze ak takto pripravenu akciu schvali nadriadeny, nesie ciastocne zodpovednost. Koncim, idem spat.......drzim palce. Ale skus si vymysliet dovod, preco sa akcia nekona a vycuvaj z toho.

bibiii

MS vydalo pokyny pre organizaciu skol. akcii. Videla som len pre SS a ZS, ak to nebudes citat z nejakeho papiera, zavolaj na nejaky urad nech ti daju cislo usmernenia alebo vyhlasky. Len nedaj nato, ze ti nejaka baba povie, ako to ma byt. Pytaj si to nariadenie alebo aspon cislo a najdi na nete, aby si to mala podlozene na papieri.
Neviem co to robis za vylet, napis nieco viac, mozno hodim nieco konkretnejsie.

bibiii

hlavne pozor na bezpecnost.
Zisti si , kolko deti moze ist s pedagogickym dozorom.
Pozor ! RODIC -dobrovolnik nie je ped. dozor. Ak ides s dopravnym prostriedkom, musi byt zvyseny dozor.
Priprav si pokyny pre rodicov: oblecenie, nieco na hlavu, prsiplat...
Detom mozu predsa nabalit stravu rodicia, len im treba povedat, co nesmu a co mozu.
Poistenie: UNION robi hromadne poistenia pre skoly.
ALE na tvojom mieste by som ziaden celodenny vylet nepodnikala. S vacsimi detmi je to na basu a nie s malymi. Asi len zacinas robit a nevies ake rizika ta mozu stretnut.
Ak sa ti nieco stane, tak to mas pruser na cely zivot. Inspekcia, bezpecnost prace, rodicia, pravnici..... Boch ta ochranuj,
A ked uz sa rozhodnes, hlavne chran seba. Ja povazujem najdolezitejsii bod, pocet ludi, ktory pojdu ako dozor. Este raz: pedagog. dozor nie su z pravneho hladiska rodicia. Ak sa nieco stane, prve co kontroluju, kolko ucitelov bolo na danom mieste.
No nic ma dalej nenapada, ak mozes, tak vycuvaj z toho . Malym detom predsa staci dvor na skolke. nechaj rodicom radost z vyletov so svojimi detmi.

milaja

Ďakujem velmi pekne za rady.Ale rada by som vedela ako to má byť...to by nebol problém samozrejem s tým nabalením...lenže to nejde len tak lebo deti majú mať teplú stravu v zariadení..podľa všetkých pravidiel...a to nejde len tak niekde v reštaurácii a nie ešte tak nejakú pizzu.Preto by som rada počula tých ktorý majú skúsenosti s podobnou organizáciou výletu..Aké potvrdenia treba a pod. Ale ďakujem za názory všetkým..aj ja som si to predstavovala tak jednoduchoi ale rýchlo ma skrotili tam hore... :o))