nemcina alebo francustina

secretkaa

ja som za nemcinu. ale zas je to moj sujbektivny nazor ze NJ je lepsia, bo ju proste milujem :) franinu som sa len zacinala ucit, potom to nejak nevyslo...

moniqa87

vsetci tu lobuju za franinu no ja budem asi jedina proti...
mozno to je j tym ze ma ovplyvnila ucitelka na strednej co mi tu franinu totalne zhnusila, kedze ju ani naucit nevedela a ani pristup nemala... sice znie celkom pekne, ale teraz sa radsej ucim taliansky, taliancina je krajsia...
nooo a vybrala by som si nemcinu...
ale co je tazsie neviem povedat, nemcinu ovladam os plienky, takze je to pre mna malina a franinu neznasam, pretoze som mala zlu profku... ide o to k comu mas vacsi vztah...

nemcinaaa

ked uz sme pritom prelozi mi niekto toto do nemciny?

-dom mojho noveho profesora
-on telefonuje s jeho peknou zenou

dikees

baby

franina je rozsirenejsia v eu, a mne sa lahsie uci ako nemina, ale aj rustina sa rozsiruje , vsucastnosti druhy svetovy jazyk po aj, so sklonovanim je jednoznacne lahsia franina

cahc

no franina je krajsia ale je dost tazka, o dost tazsia ako anglina...ale keby som si mala znova vybrat bude to franina:)

shift

no ja sa ucim aj anglictinu aj francuzstinu...francuzstina je lahsia asi lebo nema rody...ja by som si vybral tu...chcel som aj nemcinu ale nakoniec som dosiel k fj a som spokojny...ja byt tebou berem fj