Dovolenka 2008

agina

Antinal sa da bezne kupit uz aj v niektorych nasich lekarnach.Treba ho zacat brat uz vtedy,ked mas pocit krutenia criev v bruchu, nie az vtedy, ked uz mate kakacku, vtedy uz vobec nezabera.

lenca

ziadne ockovanie! Akurat tam idete, ked je najvacsie teplo, my ideme o 3 tyzdne, to sa tam este da vydrzat. tiez by som zavazovala brat 2rocne dieta v tych najhorucejsich mesiacoch. Chodime tam casto, este nikdy sme nemali traviace problemy, zuby si tam umyvame zasadne kupovanou vodou v plastovej flasi, proste dolezita zasada je nelognut si z vody z vodovodu a aj ovocie si umyvajte kupovanou vodou

agina

My sme boli s manzelom minuly rok v septembri v Sharm el Sheikhu, hotel Crowne plaza a cez den tam bolo 38 stupnov a v noci 28.Boli sme Hydrotourom.

agina

S tak malymi detmi do Egypta??? Tak to je sila....Tato krajina je absolutne nevhodna pre tak male deti, to ti este nikto nepovedal????

huraa do egypta

ahojte,vedeli by ste mi odporucit nejaku lokalitu resp.nejaky hotel v egypte??chceme ist na dovolenku s priatelom a pre mna to bude prvy krat pri mori...dikes

959

Chcem sa opýtať, či idete po prvý krat do Egypta a do akého hotela. Dufam, že je to minimalne 4-hviezdičkový a s all inclus, lebo ak nie, tak je to na uváženie najma pre to 2-ročné dieťa.S takým malým je to dosť riziko isť tam a keď už, tak ste si mali vybrať buď maj, alebo september, kedy su teploty nižšie, nakoľko idete dosť v blbom mesiaci, keď tam umriete od tepla- dosť lutujem to malinke dieťatko, neviem, ako to bude znašať. To 6-ročné je v pohode.
Ak chcete, možem vam v niečom poradiť, nakoľko mi tam chodíme pravidelne, tento rok to už bude 12-ty krát.Ideme o mesiac .Minuly rok sme prvýkrát vzali aj dcerku a mala tiež 6 rokov. Dovtedy sme ju nebrali, nakoľko sme tam už ako doma a vieme, čo od tohto štatu možeme očakavať a čo nas už neprekvapí. A preto som malú skor, ako dovršila 6 rokov ani neuvažovali, že vezmeme.Viete, raz sme zažili na vlasnej koži na slnku 58 stupňov a to nam delegatka povedala iba večer, že koľko to bolo, lebo inak by sme asi skolabovali.Ale aj tak sme tu horučavu citili a nikdy na nu nezabudnem. To sa normalne vlnil vzduch od tej paľavi a mali sme pocit dusenia. Bolo to ale vo vnutrozemí, takže priamo pri mori je vačšia vlhkosť a tam ta teplota tak nie je citiť.Ale chodí tam spusta rodičov s maličkymi deťmi a veľakrát znášaju tie teploty a pobyt lepšie ako dospeláci.
Inak nikdy by sme nešli od polovice juna do konca augusta. To je "samovražda", tie teploty sa nedaju zniesť a pritom ja zbožnujem slnko a opekam sa na ňom v kuse. Raz sme boli v polovici juna a doslova sme mali problém prejsť cez pláž naboso do mora, jednoducho bol tak horuci, že sme a to nielen my isť ku vode v šľapkách a iba tam sme sa vyzuli a odvtedy sme si povedali, že v týchto terminoch tam jednoducho nebudeme chodiť.
Očkovanie do Egypta nepotrebujete.

dr.jajbolí

Jednoznačne sa treba dať zaočkovať a teraz, lebo pred cestou je už pozde, počula som o tom, treba sa poradiť s lekárom