manzel mi prestal davat vyplatne pasky po 20 rokoch doteraz mi ich daval peniaze mi dava postupne co taji
preco mi manzel prestal davat vyplatne pasky peniaze mi dava
Nashira,presne tak.Ale,tu sa ľudia tvária ako by sme takto normálne zarábali.Je to o príjme,ak sú príjmi nadštandartné,tak nech má každý svoju kasu,ale väčšinou to musia dať spolu,ak chcú niečo spolu dosiahnuť.
Neviem kolko mate rokov ,ale poprve urcite si nemyslim a za tym stojim ,ze by si dvaja milujuci ludia mali tajit svoje prijmy a navyse ked spolu zdielaju domacnost a deti.Ak zena zarobí 30 000 a muz 50 000 tak nech si kazdy robí co chce ak sa im tak chce.Ale v dobe kedy priemerny plat je 15 000sk na jedinca v strednej vrstve,lebo zial zijeme v kapitalizme ,ktory jednoduco nas zacina triedit je nutne dat prijem oboch na jednu hromadu.A z toho hospodarit.Tak ako pre teba Martin je nepochopitelne,ze by si nemali ukazovat dvaja vyplat. pasky tak pre mna je nepochpitelny opak tejto situacie.
no ved kazdy to ma doma inak vymyslene. Aj my mame splocne peniaze a pasky vidim. Mame spolocny ucet a ku nemu kazdy svoju platobnu kartu a moze si minat kde chce- no samozrejme o veciach ako nove auto sa musime dohodnut :) , a to kolko sme minuli sa dozvieme na vypise z uctu. Bolo by mi ale tiez divne, keby priatel zrazu nieco chcel predomnou tajit
Presne tak, aj moji rodičia takto žili: Otec na výplatu odovzdal pásku a všetky zarobené peniaze a vždy, keď niečo potreboval, musel ísť k mame škemrať.
Veď to je pod úroveň...
Kde je ľudská dôstojnosť?
Navrhujem zmieriť sa s tým, že ti pásky nedáva a radovať sa z toho, že ti dáva peniaze. :)
Bože moj, zda sa mi to trapné, aby si si narokovala od manžela vyplatné pasky. Mne by to bolo pod moju uroveň, aby som si to narokovala od muža, ale keďže ste to vo vašej domacnosti praktizovali 20rokov, asi ste sa na tom vopred dohodli a fungovalo to u vas. Však veď v každej domacnosti to funguje inač a čo sa niekomu zdá divné, u ineho je to normalne a funguje to. Napriklad ja tiež žijem s manželom skoro 20 rokov a ani neviem, koľko zarába. Možno že to je pre teba nenormalne, ale u nas to funguje. Každý z nas ma zadelené čo mesačne z platu platí a zvyšok je každého osobná vec, ako s tým naloží.On tiež nevie, koľko ja zarábam a bolo by mu to trapné sa mňa na to pytať. Mame aj vlastné učty.
Napr. moji rodičia maju taký system ako u vas, že po vyplate daju všetko na jednu kopu, zadelia čo na čo potrebuju a mamka potom týždenne nadeľuje otcovi peniaze, čo mne sa zdá smiešne, akoby bol otec nesvojpravny.Tiež, čo nakupia, tak si navzájom ukazuju pokladničné bločky.Mňa by to urážalo, aby moj muž odo mna pytal bloček, alebo snoril, kde som minula peniaze.Však veď som dospelá vzdelaná osoba a sama viem, ako treba nakladať s peniazmi a keďže zarabam, tak prečo si neurobiť radosť a niečo si nekupiť bez toho, aby som si pytala povolenie od muža?
A veľmi sa čudujem, že načo je ti preboha mesačná vypl. paska od manžela, čo mu neveríš?Buď rada, že ti dava vobec celu vyplatu, čo je tiež divné.Asi ho po 20 rokoch prešla trpezlivosť a uvedomil si, že to nie je normalne, je to obmedzovanie vlasnej slobody a konečne dostal rozum.Napriklad poznám znameho, ktorí v praci musel podpisať papier, že nielen nesmie medzi kolegami rozpravať o svojom príjme, ale dokonca ani v rodine-čo je tiež divné, nie?Ale asi vo vašej domacnosti si ty "hlava rodiny a držíš kasu",.Ale keďže to fungovalo u vas 20 rokov, tak iste ti je to teraz podozrivé, prečo došlo k takejto reakcii zo strany tvojho muža, ale je to predsa normalne, prečo by ti to mal ukazovať?
Keď ste to už 20 rokov spolu vydržali,mohla by sa sa ho na to priamo opýtať.Možno chudák prišiel o robotu,brigáduje a teba sa bojí...
btw,mnoho manzelov nedava zene nielen pasky,ale ani halier.
martin, ved to nie je vseobecne, zavisi to od dohody v manzelstve.mozno pani ma na starosti nakupy, vedenie domacnosti, ucty ,tak sa mozno dohodli.to teraz neznamena ze vsetky zeny to od vas muzov tak chcu.problem je ,ze jej tie pasky nedava a nie ze ich jej daval.
Ked niekto zacne po 20tich rokoch skryvat vyplatne pasky je to cudne.....Kamos toto je o niecom inom ako pises.Sama urcite vidis ci sa aj s nim nieco deje ,alebo to skryvanie je sucastou stavu ,ktory nastal.