Je podla vas mozne odist z roboty zo dna na den? Je to hrube porusenie pracovnej zmluvy? Ake sankcie z toho vyplyvaju pre mna? Moj sef mi neplati odvody a ohovara ma pred kolegynami za mojim chrbtom, je to proste debil, tak odhadzam. Nechce sa mi tam trpnut dalsie dva mesiace.Poradte prosim.
chcem odist zo dna na den.................
elseve, okamzite skoncenie pracovneho pomeru zo strany zamestnanca ako aj zamestnavatela sa moze uskutocnit len za presne ustanovenych podmienok zakonnika prace. v §69 ZP je uvedene, ze by si tak mohla urobit len v pripade nevyplatenia mzdy alebo jej casti v lehote do 15 dni od datumu splatnosti, v pripade ohrozenia zivota a zdravia, alebo v pripade ak podla lekarskeho posudku nemozes vykonavat pracu bez vazneho ohrozenia zdravia a zamestnavatel ta do 15 dni nepreradi na inu pracu - t.j. najprv si musis spolu s lekarskym posudkom poziadat o preradenie na inu, vhodnu pracu.
ak sa nic z toho na teba nevztahuje, mozes este ukoncit pracovny pomer dohodou, s tym, ze sa dohodne zamestnanec a zamestnavatel na datume ukoncenia prac. pomeru.
elseve dufam ,že maš pracovnp zmluvu , ked neplati za teba odvody zamestnavatel, tak zanes do socialnej a zdravotnej poistovne kopiu pracovnej zmluvy a oni to budu od zamestnavatela vymahať aj sudnou cestou, a vypoved daj ale pošli ho doporučene poštou a ked si nebodaj v skušobnej dobe možeš odisť a ked chceš poradiť zavolaj si na národný urad prace , čislo si zisti na infomáciach a tam sa možeš na zamestnavatela aj stažovať alebo jednoducho na neho poslať anonymne aj kontrolu