moze vela bielkovin/vapnika/ uskodit?

pozri-

Bubu_Tinka
...vapnik+ine mineraly pre kosti je najlepsie bart na noc-aspon 4hod.pred spankom
alebo ak inak nejde cez den ale treba sa po zobrati vapnika+miner.na kosti hybat aby vapnik sa dostal do kosti...

bingham

prilis velky prijem bielkovin ti poskodi travenie...vsetko s mierou...a neslahaj ten protak 3krat do dna...max 2krat...

xdanielax

nechapem, naco pijes tolko toho proteinu? ti to chuti alebo co? to je zbytocne, ked jes aj maso a urcite aj ine veci obsahujuce bielkoviny.
Ide ti o objem na svaloch?? Podla tvojho prispevku, to totiz vyznieva, ze ani nie. A pokial nie, tak je ti zbytocny prijem tolkych bielkovin. Daj si taku priemernu davku max. 2g na kg hmotnosti a toho sa drz. Ale ako futbalistovi a teda cloveku, ktory potrebuje skor vybusnost a rychlost ti je velky objem svalov zbytocny, skor sa orientuj na pestrost v strave, dostatok sacharidov, kvoli vykonu... ale ak chces, obmedz sachar. na vecer, vtedy si daj uz len bielkoviny - nech podporis prir. produkciu rastoveho hormonu.
-odkaz odstránený-

prión

JA ŽASNEM:
Bielkoviny sú stavebné látky. Ak už nerastieš a nepotrebuješ stavať telo, stačí ti množstvo na obnovu buniek. Ak ich prijímaš v nadbytku, telo si z nich vyrába energiu, to je ale zložitejšie ako zo zložitých sacharidov, okrem toho vznikajú vedľajšie produkty, ktoré zaťažujú tráviaci a vylučovací systém. Napr. kyselina močová. Je toho moc na krátky príspevok. o vápniku je toho tiež veľa čo písať. Zatiaľ aspoň že vápnik z mlieka nie je najvhodnejší a jeho množstvo tiež musí byť v priaznivom pomere s ostatnými minerálmi.
takže takáto jednostranná strava spôsobuje nedostatok vitamínov, minerálov, enzýmov, vlákniny a hlavne čistých zdrojov energie atď. Okrem toho živočíšne bielkoviny sú spojené s tukmi s nepriaznivým pomerom nasýtených a nenasýtených mastných kyselín 13 : 1, priaznivý by mal byť opačný 1:3.

tak toto nemá chybu, tu ani hlboká neznalosť neospravedlňuje!!!

Baca

Dobry den chcel by som sa spytat... hrajem futbal ale zboznujem posilovanie posliujem z vlastnou vahou ale i s cinkami momentalne len posilka ...Mam vetsi prisun bielkovin asi 3krat do dna protein plus obed kuracie prsia a tak... Chcem sa tymot opytat jestli to moze mat za nasledok ze ma poslednu dobu bolia priserne nohy hlavne v oblasti hamstringou a kolien mam strasny pocit tazkopadnosti... Na vahe som nepribral mozno tak 0.5 kg udrzujem si svoju vahu vyska 174 vaha cca 71,5 obvod steien 54 cm ked to pomoze k niecomu...piste mi na mail prosiim

mira

Bielkoviny sú stavebné látky. Ak už nerastieš a nepotrebuješ stavať telo, stačí ti množstvo na obnovu buniek. Ak ich prijímaš v nadbytku, telo si z nich vyrába energiu, to je ale zložitejšie ako zo zložitých sacharidov, okrem toho vznikajú vedľajšie produkty, ktoré zaťažujú tráviaci a vylučovací systém. Napr. kyselina močová. Je toho moc na krátky príspevok. o vápniku je toho tiež veľa čo písať. Zatiaľ aspoň že vápnik z mlieka nie je najvhodnejší a jeho množstvo tiež musí byť v priaznivom pomere s ostatnými minerálmi.
takže takáto jednostranná strava spôsobuje nedostatok vitamínov, minerálov, enzýmov, vlákniny a hlavne čistých zdrojov energie atď. Okrem toho živočíšne bielkoviny sú spojené s tukmi s nepriaznivým pomerom nasýtených a nenasýtených mastných kyselín 13 : 1, priaznivý by mal byť opačný 1:3.

Bubu_Tinka

Aj mna by to zaujimalo.Kedy je lepšie jesť produkty kôli udržaniu vapnika v tele pre kosti, bez nejakeho problemu v ukladania v iných organoch, cievach......Ktoré minerálky su najvhodnejšie ? K tomu vraj treba aj určitú dávku horčíka.