Rovnaká krv-čo teraz?

eluška

Šarapatu robí bud, keď je matka rh-, dieťa rh+ alebo matka krv sk.0, dieťa A, B, AB...Ale pri prvom to nerobí ťažkosti, až keď sa telo druhýkrát stretne s cudzím antigénom, tak reaguje. Ale teraz sa kažeému bábu berú po narodení protilátky a podľa výsleku sa podáva RHEGA/imunoglobulín/- ktorý chráni dieťa pri druhom tehotenstve, takže neboj, sleduje sa to aj na poradni, rovnaké krvné skupiny vôbec nevadia.PA

gyndoš

kravina na kvadrát

určité riziká sú len ak Rh faktor matky je negatívny a dieťa pozitívny vtedy môže telo matky tvoriť protilátky proti Rh faktoru a tie môžu prestpom do cievneho riečišťa babätka robť tam neplechu

majulka1

Ahoj Sisi. Neboj sa, aj my s manželom máme rovnakú skupinu 0rh+.Tiež sme mali obavy a vela ľudí nám vravelo že by bolo zle mať rozdielne rh faktory. Máme zdravého synáčika a teraz som už v termíne s druhým bábom. Neviem ako dopadne ale viem že v krvi problém neni ale v génoch ak by niečo bolo zle. Ahoj a držím palce.

aljoška

Mijka nemusiš sa ničoho obávat.Rovnaká krvná skupina vobec nevadí.Problém može nastat ked je partner Rh+,matka Rh- a dietatko zdedí Rh+.Vtedy može matka vytvárat protilátky.Ale to sa všetko sleduje v poradni.Moj manžel má B,ja A a chalani zdedili skupinu po ocovi.A žiadny problém.

mijka

ZLATá...:O)FAKT SA MI STRAšNE PáčI KOLKIM LUDOM SI TU Už POMOHLA, PORADILA...JE TO SUPER FORUM...HLAVNE PRETO, žE HO NAVšTEVUJú ľUDIA AKO SI AJ TY!!!