Otázky ohľadom antikoncepcie

Príspevok v téme: Otázky ohľadom antikoncepcie
drakenko

Možno tu už niečo také bolo, neviem, tak píšem novú tému.

Hneď na začiatok vás chcem požiadať o VECNÉ odpovede, ak nemáte čo dodať, nepíšte prosím.

Chcel by som vedieť viac o antikoncepcii: Na čo všetko sa používa? Je len na ochranu proti tehotenstvu, alebo aj na niečo iné? Vraj sa používa aj na liečbu rôznych ženských problémov s pohlavnými orgánmi a pod... A hlavne: má aj nejaké vedľajšie účinky? Ak áno, aké???

lenusiatko

mam otazku ...mala som pohlavny styk bez ochrany a chcela by som vediet ze ked sa partner uroobil inde nez domna ci by som mohla byt tehotna ci je tam niejaka sanca ze sa mohla spermia domna ddostat ?????dik za odpoved uz teraz....

lenusiatko

mam otazku ...mala som pohlavny styk bez ochrany a chcela by som vediet ze ked sa partner uroobil inde nez doma ci by som mohla byt tehotna ci je tam niejaka sanca ze sa mohla spermia domna ddostat ?????dik za odpoved uz teraz....

miska04

Chcem sa opýtať súrnu vec, beriem už mesiac antikoncepciu yadine. Vo štvrtok mi skončil menzes a dala som si prvú tabletku z ďalšieho balenia a v piatok sme to s priateľom robili poprvé ale problém je že sa spravil do mňa. môžem byť tehotná??? odpovedzte prosiiim

drakenko

No lebo moja priateľka zatiaľ neberie a bol by som rád keby ani nezačínala (nepáči sa mi predstava že by osoba na ktorej mi tak záleží mala brať také svinstvá).

Na druhej strane ale chápem, že je to v niektorých prípadoch nevyhnutné, tak chcem aspoň, aby brala nejakú kvalitnú, ktorá by jej neuškodila viac ako pomohla. Lebo to s tou zmenou povahy je vraj pravda a dosť ma to trápi...

pravda je taká...

nič v zlom, ale brala som takú čo stála 1000 Sk a bola na p...!to nezáleží na cene, ale ako bude pôsobiť na organizmus, či si privykne časom na umelý systém-cyklus, alebo sa bude tomu brániť (a tým pádom sú nežiadúce účinky!). no jasne kým nevyskúša nebude vedieť- risk je zisk? ja by som to už nebrala!

nicoleta

.. no darenko... ak ces aby antika ... mala co najmenej nepriazn. ucinkov aa aby nepribrala tak su tu take antiky .. to su tie drahsie ale zasa az tak neee moc! su to take kde su hormony.... teda je ich stranse maalinko.. bo tie lacnejsie tam je ich vela a preto ze priberanie a ved lekar vie o tom vsetko tak sa spitat a on hned urci najvhodnejsiu ved aj ja teraz si idem dat ale davam si antiku.. tu co ma najmenej hormonov takze nijake alebo najmenej nepriaz . ucinkov by mala mat!

drakenko

A je aj nejaká iná ako hormonálna? Taká ktorá má menej vedľajších účinkov.

Lebo hormonálne lieky sa mi zdajú byť riadne sračky.

pravda je taká...

veru drakenko, hovoríš o hormonálnej antikoncepcii-
+ ochrana, slabší menzes, dokonca aj vplyv na pleť tu uvádzajú, dočasné zväčšenie prs.
- kvasinkové výtoky, zníženie libida, depresie, udržiavanie vody v tele (priberanie), rozhádzanie celého cyklu (prispôsobenie sa umelému) =to len z tých najbežnejších nežiadúcich účinkov.
je to na každej žene, či podla nej
+ prevýšia - ...

drakenko

No tak ja neviem ani aký je medzi tými antikoncepciami rozdiel :(

safa:Ďakujem :) Tými vedľajšími účinkami som myslel niečo trvalejšie. Viem že to môže zväčšiť poprsie (to sa mi veľmi nepáči), zmeniť chuť na sex a pod. Počul som že to môže dokonca úplne zmeniť povahu ženy =(((