Ako sa donutit ucit sa?

[zruseny12]

lemonka,v prvom rade ty sama musis chciet...sa ucit,na dobru pamat je dobra Q10 a GINKO BILOBA-TABLETY,ALEBO JE TAKY AJ CAJ...ale v prvom rade musis chciet sa aj ucit.To poznam podla seba,co ma nebavi tak si to nezapamatam,ale o co mam zaujem tak to nosim v hlave cely zivot,tak aj ty to tak urob...co ta bavi sa uc ak chces ist dalej do skoly a ostatne predmety ked ta nebavia, tak tak aby si nemala ani zle znamky,ale aby si z nich vedela aspon zaklady...ale ty sama musis si najst nejaku cestu k uceniu...

lemonka

no tak u mna to je ties problem ja sa neviem ucit proste na zakladke som sa nikdy neucila a mala skvele znamky a potom teras som na strednej a neviem sa ucit a znamky mam na dve veci uplna katastrofa vzdy si poviem ze sa budem dnes ucit ale nedokazem sa prinutit a aj ked sa prinutim tak sa do toho len pozeram a zacnem rozmyslat nad uplne necim inym a potom sa pristihnem ze us si ucivo ani necitam len tam nad tym sedim a rozmyslam nad blbostami alebo si pustim hudbu a kaslem na ucenie tak potom to vyzera tak ze si poviem ze sa to naucim cez vykend a cez vykend sa tomu nejako vyhnem tak sa neucim vooooobec
a v poslednom case si uz anii v skole nepisem poznamky ani nedavam pozor tak s polovice predmetov ani neviem co preberame :(

vanilyeyes

skus sa ucit pravidelne, teda neviem, ci chodis na ZS, SS alebo VS, no ja som si napr. na SS a ZS zvykla ucit kazdy den v rovnaky cas .. napr. od 16, taku hodinku max. 2, ked bola nejaka pisomka :) Tak som si zvykla na taky kolobeh a casom mi to ucenie slo este rychlejsie. Na vyske to je horsie :)) Tu mi nic take nepomoze ako presny rezim :)) Aj tak sa nedonutim

agina

Mne sa na intraku ucit nedalo, stale k nam niekto labzoval....ucievala som sa doma, zavreta vo svojej izbe, s otvorenym oknom, bez radia a televizie. Slo to.Uz ked som sa do toho zazrala, tak to islo.Najhorsie bolo otvorit tie skripta a zacat citat.

vitana

no mne napr. pomohlo to, ked sme sa ucili na izbe aspon dve :)
no a pred statnicami, som kamosky "striedala" ,raz s jednou raz s druhou....princim je ten, ze ked vidis, ze ten druhy sa uci, musis aj ty :) lebo hadam niesi ziadne Becko :)

nikea

uz som dost rokov zo sloky, ale tento problem som mala tiez.
Tak som sa zacala trenovat. Kavu som si urobila len ku uceniu. A potom som si zvykla tak, ze ked som si urobila kavu, automaticky som sa posadila ku uceniu. tento zvyk mi zostal az doteraz. urobim si kavu a hladam , co by som si prestudovala.
nebola som ziaden biflos, ucila som sa akurat na skusky, semestre som preflakala.
a teraz, ked potrebujem nieco studovat, vypadnem z domu do kniznice a cucim tam, kym ma nevyhodia. Doma sa mi neda ucit.
skus nieco podobne, v kniznici alebo v nejakej studovni dalej od tvojho bytu nemas inu moznost, len cumiet do knihy. Ziadna kuchyna, internet, kamosi a pod. U mna to zabera na 1oo perc.

jakojako

Mne o 4 tyzdne konci semester a tiez sa mi nechce ucit, som zavisla na nete, vonku je pekne, tak som stale von...Otraaaas.