prosím o rady i domáce recepty na zregenerovanie,prečistenie pečene.vraj sa pečen dokáže úplne prečistit a je ako nová je to pravda,kto má skúsenosti?dakujem.
Zabahnená pečen
b.johnsova, pečeň ako nová, to je dosť vysoko položená latka. Ak chceš toto dosiahnuť, musíš najskôr prísť na to, čo tú pečeň znečistilo a to odstrániť. Čistenie je krok č. 2. Hovorí sa priveľa napr. o antioxidantoch, ale o látkach, ktoré oxidujú, ani slova.
Lycium(wolfberry, goji berry)je jedno zo superovoci s velmi vysokym antioxidacnym cislom(ORAC)
Ale dnes je uz niekolko ovoci vyssie, napr mangosteen a supoky zo zelenej kavy, Tiez mnohe esencialne oleje z korenin su extremne vysoke. Pre zaujimavost, tu je jedna zo starsich tabukiek, ktora ukazuje lycium este na vrchu z ovoci
optimalhealth.cia.com.au
Z domacich sampioni su divoke cucoriedky a hlavne cierne ribezle, tiez malo zname drienky
ma ešte niekto skúsenosti?dakujem.
vela netucneho tvarohu a krupy.
na cistenie pecene a regeneraciu je protokol dr Berksona
900 mg sylimarin
600 mg alfa lipoicka kyselina
400mcg selen.
Na zvyseny tok zlce, ktorou sa pecen cisti(sylimarin je ucinna latka z ostropestreca) treba brat aj extra vlakniny, aby tu spinavu zlc z criev vyniesli(alebo aktivne uhlie, bentonity, zeolity...)
brala som 14rokov antibiotika a povedala mi to tiež jedna liečitelka u kt.som bola pred 3mi rokmi.vtedy mi kázala jest každý druhý den pohánku a povedala mi že mam doslova zabahnenú pečen z liekov.
Silybum marianske alebo inac Ostropestrec mariansky.
su to zrnka, ale dostat to aj v porcovanych sackoch.
Ak si kupis zrnka, tak sa na rncek vody da 1 lyzicka zrniek a vari sa to 7 min, inac ak su rozdrvene, mozes to aj zjest a nemusit robit caj.
Pit 2 krat denne ale len 3 tyzdne potom pauzu.
Ostropesrec posobi ako smirgel na pecen.
Toto mi poradil kedysi davno jeden liecitel.
Dostat to v lekarni a dokonca som to videla kedysi aj tescu. prave tu mam porcovany caj, stoji 34.4o
a je tu napisane:
Posobi priaznivo pri ochrane pecene, zlcnika a po zltackovych stavoch. Ucinne posobi na regeneraciupeceneposkodenu toxic. latkami, liekmo,, a alkoholom.Podporuje vyrobu a tvorbu pecene.
A ako vies , ze mas zanesenu pecen ??
Vraj je veľmi dobrý púpavový čaj, ten je na pečeň, ladviny aj na veľa iných veci, ale neviem v akom to je stave, možno čaj nepomôže.