Ahojte, chcem vás poprosiť o radu. Pred dvoma rokmi som si v nemocnici odležala zápal pľúc a odvtedy chodím často cez deň na WC a každú noc aj niekoľkokrát, pritom predtým mi nič nebololo. Myslím, že to s tým môže mať nejaký súvis, možno mám nejaký zápal na močových cestách alebo niečo také. Začala som užívať šumivé urologické tablety, ktoré mi síce zabrali, ale len na chvíľu a zasa sa mi to vrátilo, hoci ich stále užívam. A pritom sa snažím večer po šiestej nepiť. Poraďte, prosím, mňa už to vážne nebaví. Možno by bolo dobré zájsť k urológovi a ak hej, ako to tam prebieha? Ďakujem vám všetkým
Každú noc chodím na WC aj niekoľkokrát
Vieš, keby to bol mechúr, tak by si síce chodila často, ale lem cvrk, cvrk, malinké množstvá by z teba vyšli, poprípade rezáky a tak. Ale pokiaľ vždy vypustíš väčšie množstvo, je to zrýchlenou činnosťou obličiek. Ja neviem každé 2 hodiny ísť na "malú" je podľa teba často? Určite nie. V noci to mi je jasné. 1x stačí. Inak teraz ma nenapadne, ale aj nejaké ovocie okrem melónu pôsobí ako diuretikum. Skús porozmýšľať čo by to mohlo byť. Ozaj, väčšie množstvo kávy, to odvodňuje.
Vidím, že sa v tom dosť vyznáš, asi si zoberiem tvoje rady k srdcu a zájdem k lekárovi. Mne je len divné, že tieto problémy mi nastali odvtedy, čo som mala zápal pľúc. Musela som piť denne minimálne dva litre vody, čo mi bolo dosť proti vôli, keďže ja vypijem sotva liter. Možno to bol pre môj mechúr zrazu veľký nával tekutín, nevedel sa s tým vysporiadať a takto som dopadla.
Ono vieš, obličky sú dosť blízko pľúc, tak či ten zápal nazachytil aj obličky.
Ale Sea, tieto šumivé tbl. sú len ako doplnok liečby. Na močové cesty sa väčšinou predpisuje ATB. resp. chemoterapeutikum Biseptol, alebo náš slovenský Bismoral. A k tomu môžeš, resp. odporúča sa táto alt. medícína ako spomenutá Urologica, alebo urologický čaj a podobne, plus ja by som po ukončení liečby Biseptolom cca po piatich dňoch nasadil nejaké probitoká na obnovu črevnej flóry ako Nutrolin B, Bion 3 alebo niečo podobné. Ale ak to máš od ľadvín, s tými nie sú žarty, to patrí do rúk lekára. Musí zobrať vzorky moču...... kultúra v ňom.....
Začala som ich užívať v auguste minulého roka a teraz mám piate balenie. Nasadila som ich len vtedy, keď sa mi to zhoršilo a samozrejme celé balenie. Vždy sa mi to trošku zmiernilo, ale nakoniec sa mi to aj tak vrátilo. A ako som už spomenula, mám pocit, že mi zabrali len ten prvýkrát. Teraz chodím cez deň na WC pomaly každé dve hodiny a to sa mi zdá priveľa.
Ja mám tie isté, ale na cmúľanie. Ale pokiaľ viem, každý liek a čaj na močové cesty je diuretikum, aby sa prečistili (prepláchli) častým močením močové cesty Okrem toho ak si dobre pamätám brusinky-brusnice nechávajú aj taký akoby ochranný film na močových cestách. Keby si ich vysadila na 2-3 dni, uvidela by si či to neustúpi. Ale oni tam odporúčajú užívať asi 3 mesiace.
UROLOGICA GENERICA
Ich názov?
samko: letáčik k ním nebýva, ale na obale je napísané, že obmedzujú prilnavosť baktérií k stenám močových ciest. Ja som sa totiž na tento môj problém pýtala v lekárni a tam mi ich odporúčili..teda mohla som si vybra buď tabletky alebo čaj.
Sea, skús trošku porozmýšľať, či tie urologické šumivé tabletky nie sú ako všetky na močové cesty a síce či nie sú diuretikum??? V letáčiku to musí byť napísané.