Chcem sa niekoho spýtať ako je tomožné čo sami stalo. Mám 44 rokov a na citológiu chodím pravidelne každý rok.
V marci 2007 som mala CIN I. Teraz v marci som mala menzes 2krát do mesiaca ,tak som išla k lekárke(bola tam nová lekárka). Tá mi znova urobila cit. ale hneĎ sa jej niečo nepozdávalo tak ma poslala na kolposkopiu. Lekár mi povedal že to vyzerá na CIN 5 a zobarl aj vzorku na biopsiu.
Takže som v šoku a čakám čo bude, ale diagnozu napísal že je to rakovina.
Ako sa to mohlo tak rýchlo zmeniť ??? Kde sa stala chyba ? Potom načo sa toľko hovorí o prevencii ??? Som zúfala, lebo som rozvedená a mám len 7 ročného syna.
Rakovina?
Ahoj Megana.Viem ako Ti je.Je veľmi dôležité,aby si sa držala psychycky aj ked je to veľmi ťažké.Pred 7 rokmi som si našla hrčku na prsníku,chodila a chodila som na kontroly az som sa rozhodla ju vybrať von.Podotýkam bola to moja žiadosť.Ked som sa prebrala na izbe bola som šťastná malá ranka.Cely svet sa mi zrútil,ked prišiel lekár a povedal mi ,že ma musia operovať poobede znova,lebo vzorka je pozitivna.Mala som 38 rokov.Zobrala som chemo a radioter.A po 8.mesiacoch som prášila do práce medzi ľudí.Aj počas liečby som žila ako by sa nič nedialo aj ked mi ozaj nebyvalo dobre.Po dvoch rokoch mi našli cysty na vaječníkoch a bola dalšia operácia našťastie výsledok bol negativny.Dnes marodujem s chrbticou a na ceste je opät asi daľšia operácia.Poviem Ti,že už toho skutočne začínam mať dosť,ale človek si to nesmie pripustiť maš syna ten Ta potrebuje.Aj ja som mala vtedy malú dcéru,čo sa ma nahladkala po tej holej hlave, nechcela som aby ma ľutovali,verila som ,že sa z toho vyhrabem.No a tak prichádzajú dalšie choroby.Ale mi sme silný.Držkaj sa verim,že to dobre dopadne,ale musíš veriť i Ty.
Megana, otázky, ktoré si kladieš - kde sa stala chyba, ako sa to mohlo tak rýchlo zmeniť sú správne, len nesmieš panikariť ale zamyslieť sa a pravdivo si odpovedať. Všetko má príčiny, i rakovina. Tá na ženských orgánoch vzniká ukladaním prebytkov hlavne z mäsa, vajec a syrov. Celkove rakoviny sú typické prekyselením telesných tekutín z cukru. A nedostatkom vitálnych látok. Všetko sa dá zmeniť stravou, u teba hlavne i preto, že ešte nie si poškodená chemoterapiou a operačným zásahom.
U teba ale by bolo treba presne dodržovať postupy a pomoc skúsenejšieho.
Potravinove doplnky proti rakovinam sa daju brat aj vtedy, ked je len podozrenie a cim skorej clovek zasiahne tym lepsie.
Moja zasada je :"najlepsia obrana je utok"
A ked chces vediet, nakolko sa mozes spoliehat na lekarov na vyliecenie rakoviny, pozri si statistiky....
Ako som povedal, predist je jednoduchsie, nez vyliecit, a pouzitie potravin a potravinovych doplnkov podstatne zvysi sance vyliecenia. Vyckavanie len prehlbi choroby, co je v pripade rakoviny osudne.
Spomeniem len niektore protirakovinne:
B-17, beta glukany, graviola, samento, liquid zeolites,elagicka kyselina, arabinogalaktany,enzymaticke cistenie, protiparaziticke cistenie,a velke davky potrebnych vitaminov , hlavne C a E. Tiez rybacie oleje, kokosovy olej a hromada silnych antioxidantov.
Ja sa tak ľahko nevdzávam. Priatelia mi často hovoria ,že to čo mi už život pripravil som zvládla, že oni by už boli hotoví... Ale myslím si že to už voči mne nie je fér. Zatiaľ sa smažím fungovať ako by sa nič nestalo. Potom sa zamyslím, či je to vôbec pravda, alebo sa mi to len snívalo.
megana,je to velmi zlozite,a ako sa ty citis?lebo ked fakt mas rakovinu ako ti to napisali,aj ty sa musis citit zle...lebo,nejde ,ze by sa to vsetko tak otocilo,ale na druhu stranu aspon budes mat istotu...hlavne sa nestressuj,lebo ked fakt mas R...tak jej len pomozes zvitazit nad tebou...prajem aby to bol len nejaky omyl,ktory sa napravi...
Viem, že sa cítiš veľmi zle a myslím, že každý to chápe, ja sám by som bol na tom veľmi zle, takže Ťa obdivujem, že si sem tak otvorene napísala.
Zatiaľ však prosím Ťa nemysli na najhoršie a čo bude so synom, počkaj na tie výsledky a na konzultácie s lekárom, operácia Ťa neminie, ale musíš mať sama v sebe silu bojovať a vyhrať, si relatívne mladá a máš na to.
To čakanie si skráť niečim príjemným, napríklad sa viac venuj malému, vezmi ho, kam to má rád a tak, ubehne to a potom sama uvidíš.
Všetci Ti tu držíme palce!
Ďakujem Ti bambuľka za tvoje osobné skúsenosti. Padlo mi to veľmi dobre. Vieš mne lekár povedal,že ak to bude rakovina čaká ma veľká operácia (matrenica, vaječníky, lymfatické uzliny). Ja som čakala po ročnej kontrole že to bude najviac 3 a zrazu toto.
Veľmi pekne Ti ďakujem za podporu. Ozvem sa
držím ti palce,aby tie výsledky boli OK, a neboj sa, dnes sú úž možnosti, ako z toho vyviaznúť.Chodíš pravidelne na kontroly, tak sa neboj. Možno,že sa aj lekári pomýlili, aj to sa stáva. Mysli na to, že nie si v tom sama, lebo tu, na tejto stránke ti všetci držíme palce a sme s tebou. Kľudne píš, a nemysli na najhoršie!!!
megana, ja som mala v sept. 1. a v decembri 4+,lekár mi volal, že je to rakovina v počiat. štádiu, ihneď musí všetko von. V januári som schudla od trápenia 10 kg, plakala som, keď všetci odišli z bytu. Vo februári mi všetko "vyhodili" tu to to ide ako na páse. Vtedy som mala 45 rokov. V apríli , keď som šla na kontrolu, povedali, že v labáku boli pokazené prístroje, a v ten deň všetky výsledky boli rovnako zlé. Ženy, ktoré boli so mnou v tom decembri na onkocystoster, odišli aj do iných miest sa dať vyšetriť. Mne v našom meste stery zopakovali a potom bola 3, ale lekár mi povedal, že aj tak radšej vyhodme všetko, lebo to sa môže vrátiť. Som už 8 rokov po operácii. Mám s krámami pokoj, ale pokiaľ ti vaječníky nemusia, nedaj si ich vyoperovať, lebo plnia dôležitú funkciu. Ja som už po operácii 8 rokov, ale dodnes mám návaly, a kosti na rozpadnutie. Takže konzultuj aj s viacerými lekármi, resp. choď do iného mesta, a ak netreba, tie vaječníky si "ponechaj"