hry pre hyperaktivne deti

Príspevok v téme: hry pre hyperaktivne deti
vanilka123

Zdravim Vas. Vie mi niekto poradit z vlastnych skusenosti nejake hry alebo aktivity pre hyperaktivne dieta. Mam 3 rocneho synovca, ktory ustavicne so sebou "sije" a nic ho nevie dlhsie uputat. Rodicia su z neho zufali a nevedia ako ho uputat na dlhsie ako 10 minut. Pritom ho zaujimaju veci, ktore mu mozu ublizit napr. pracovne nastroje, vrtacka, noznice jednoducho veci, ktore nepatria detom do ruk. Viem, ze krikom nic clovek nedosiahne, ale trpezlivost im tiez niekedy chyba. Vdaka za odpovede

klara88

náš syn bol tiež strašne živý tak sme mu kúpili mini trampolínu, chvalabohu sa mu páči skákať tak si aj vybyije trošku energiu a aj sa zabaví :)

gastanko2016

môj syn je veľmi živý a tiež je ho ťažko upútať na dlhšiu dobu. Teraz som kúpila v hračkárstve kinetický piesok a to ho celkom zaujalo. Stavia si z toho hrady a kadečo iné.

myshka

Prosim vas, ak mi moze niekto pomoct. Potrebovala by som opis aktivit, hier cinnosti pre deti s ADHD {moze ist aj o skupinove hry}moze byt aj link, robim projekt s tymto zameranim, a zial nemam dostatok potrebnych aktivit teda skor nenasla som. DAKUJEM za pomoc

katty081

ahojte, ja mam 5-rocneho syna, ktory bol az neuveritelne zivý ked bol mensi, najma tak okolo roku, dvoch. Akonahle sa naucil chodit, tak v jednom kuse iba utekal. Ci sme boli doma al. vonku. Vonku som za nim musela utekat ako sialena a z tej vychadzky som nemala nic. Pri jedení som za nim musela doslova lietat a lyzicku mu pchat do ust pocas behu. No strasne. Doktorka uznala ze moze byt hyperaktivny, ale teraz ked je starsi je kludnejsi. Sice vonku stale lieta ale uz dokaze chodit pri mne ked treba. Aj tu rozpravku dokaze pozerat. Neviem ci to moze suvisiet s tou prehnanou zivostou ked bol maly, ale teraz trpi poruchou reci, stale nedokaze riadne rozpravať, chodime pravidelne na logopediu od jeho troch rokov, no trvalo vyse roka co zacal spolupracovat s logopedickou, pretoze dovtedy ju vobec nebral vazne a nemohla ho za nic na svete prinutit aby s nou aspon na chvilku spolupracoval.

kyblik

melta no hej ono je to diagnoza (NIE choroba) ktora sa casto laickym okom splieta s zivymi aktivnymi detmi a to je rozdiel:) najlepsie to posudi postupom casu psycholog ale myslim ze v tejto dobe vela deti znackujeme ze su hyperaktivne lebo to a lebo hento ale pritom to tak vobec nieje:)
ak bude mat problemy s pozornostou, porozumenim ci srpavanim v skolke, ci pri hocijakej cinnosti (aj ta co ho bavi najma), tak vtedy treba zvazovat
ale myslim ze z toho co pises tak to je len "zive" dieta plne aktivity:)