viete mi niekdo mozno aj odborne vysvetlit, preco ludia placu, mam namysli prehnany plac..napr. kazdy trochu dojimavy film, kazda pomala piesen, nevrla odpoved od blizkej osoby...atd..prehnana precitlivelost...s ktorou sa clovek ale nenarodil, so why??
Príliš plaču škodí..
mno...je pravda,ze sladkosti a ovocia jem dost, ale to iste bolo aj ked som bola mala a nemalo to na mna take ucinky..tak vysadim sladkosti a prejde to??lebo ja mam potom take opuchnute oci od placu ako orangutan.. :)))
Nedostatok horcika sposobuje nadmernu tvorbu hormonov kortizonu a adrenalinu. To sposobuje aj plac. Slzy obsahuju vela kortizonu.
aj ja som taky precitlively clovek.. ale zvacsa ide aj o to ake mam obdobie.. je obdobie, kedy ma vsetko dokaze rozhodit, kedy sa aj rozplacem za blbosti a potom je obdobie, kedy ma zasa nic nevytaca.. strasne so mnou..
to ci je niekto uplakany zavisi od charakteru a psychiky, nie od vitaminov a zavodnenia
Ja som od malicka plakala pri najmensej prilezitosti, aj ked som nechcela a zmenilo sa to az vekom
Stravou to urcite nie je
Ak si precitlivela, skus sa vyhybat smutnym filmom a pesnickam, radsej si pozri komediu, vyhladavaj zabavu, neber zivot prilis vazne
diki za rady. sladkosti obmedzim urcite, ale horsie je to s tym pitim :( ja musim vela pit, lebo inak som hladna :)
ale este raz, dik
Hlavne nepreháňaj tekutiny, prípadne sladkosti a ovocie. Ak by chýbali vitamíny, tak možno skupiny B, ale ak nbudeš jesť sladkosti, nebudú chýbať. Ak ich dodáš v obilných kašiach, budeš ich mať dostatok, sú v šupkách. Tiež v zelenine.
hojky, ja som bol daky citlivy uz od mala...stacilo ze mi ucitelka powedala daco co sa ma dotklo a pass ... slzicka v oku... to platilo aj doma ... nie ze mi nadavali... proste powedali daco co som si zobral k srdcu a hned aj poplakal:) bral som to ako ze som daka "baba" ked som bol mali... ale teraz wem ze som bud daka citlifka alebo nwm x)
no myslim, ze to asi mam :(
da sa proti tomu nieco robit?
chybaju nejake vitaminy? alebo?
inak zijem zdravo, sportujem, stravu mam vyvazenu a nemam nadvahu :)
Tá precitlivenosť je získaná. Je dôsledkom prevodnenia, ktorého sa telo zbavuje o.i plačom. Zbavuje sa i nadbytočnej soli, ale dlhotrvajúci plač je snaha spevniť telo, nasiaknuté tekutinami, pretože obličky nestíhajú. Takíto ľudia sú napr. aj náchylní na modriny, a majú oslabenú psychiku. Tekutina sa tvoria o.i. aj ako produkt trávenia cukrov. takže prevodnenie môže byť aj zo sladkostí a ovocia, ktoré tiež odvádzaním B vitamínov oslabujú psychiku - a sme tam, kde sme začali. Všetko v tele je poprepájané.