ahojte. ja byvam kazdy mesiac chora,zacne sa to tym ze ma zacne skriabat v hrdle, a na druhy den sa prida k tomu nadcha,takze tyzden mam zapalene a prekrvene hrdlo a nadchu,v lete to neni kazdy mesiac. lieky mi ziadne ani antibiotika nezaberaju. som nachylna na infekcie hornych dychacich ciest.viete mi niekto poradit nieco, specialne byliny?takto sa neda zit , kazdy mesiac chora. dakujem
zapalene hrdlo a nadcha
PENCLEN A AUGUMENTIN JEDNOZNAZNE ZA PAR DNI SI VENKU
Zuzka,
Navštívila sa ORL lekára? Máš vyšetrené prínosové dutiny, nepríjemné baktérie typu Streptococcus...?
Jedna z ďalších príčin častých ochorení horných dýchacích ciest je nadmerná tvorba hlienov.
Hlieny sú dobrou živnou pôdou pre vírusy.
Ak vírus v tele nemá také prostredie, v ktorom by sa mohol rozmnožovať, hynie. K tomu mu samozrejme výdatne (ne)pomáha náš imunitný systém.
Na nadmernú tvorbu hlienov bezprostredne vplýva: mlieko a výrobky z neho, biely cukor a všetky sladkosti, nadmerná konzumácia škrobov (najmä z bielej múky chlieb a pečivo) a obilnoviny, Ich negatívny efekt sa synergicky zvyšuje pri kombinácií napr. krajec chleba z bielej múky a marmeláda.
Samozrejme, je to záležitosť aj imunity, ktorú treba vhodným spôsobom posilňovať tiež. Našu imunitu atakuje množstvo negatívnych podnetov – smog v meste, fajčenie, stresy, vysoký prísun nežiadúcich látok, absencia vitálnych, prirodzených látok v prijímanej potrave, málo odpočinku a veľa práce, zanedbaný pohyb...
Pokiaľ sa so zvyšovaním imunity neodstraňujú aj faktory, ktorý jej bránia sa rozvinúť a upevniť, vzniká začarovaný kruh.
Áno? Tak teda čujme!
je jasne, ze mas nedostatocnu odolnost - imunitu, obranyschopnost.
treba ju podporit.
iba ja viem ako.
zarucene.