zapalene hrdlo a nadcha

Príspevok v téme: zapalene hrdlo a nadcha
zuzka

ahojte. ja byvam kazdy mesiac chora,zacne sa to tym ze ma zacne skriabat v hrdle, a na druhy den sa prida k tomu nadcha,takze tyzden mam zapalene a prekrvene hrdlo a nadchu,v lete to neni kazdy mesiac. lieky mi ziadne ani antibiotika nezaberaju. som nachylna na infekcie hornych dychacich ciest.viete mi niekto poradit nieco, specialne byliny?takto sa neda zit , kazdy mesiac chora. dakujem

lulu177323

podla mna to je jednoznacne oslabena imunita ale chla by som nieco ine neviete mi poradit domaci liek na nadchupleas

zdeno

Ja vzdy ked sa najem, sa mi nadmerne zacne tvorit hlien niekde medzi nosom a ustnou dutinou, tak ze ma to az napne.
Poradite niekto co s tym?

Niva

Zuzka,
Navštívila sa ORL lekára? Máš vyšetrené prínosové dutiny, nepríjemné baktérie typu Streptococcus...?

Jedna z ďalších príčin častých ochorení horných dýchacích ciest je nadmerná tvorba hlienov.
Hlieny sú dobrou živnou pôdou pre vírusy.
Ak vírus v tele nemá také prostredie, v ktorom by sa mohol rozmnožovať, hynie. K tomu mu samozrejme výdatne (ne)pomáha náš imunitný systém.
Na nadmernú tvorbu hlienov bezprostredne vplýva: mlieko a výrobky z neho, biely cukor a všetky sladkosti, nadmerná konzumácia škrobov (najmä z bielej múky chlieb a pečivo) a obilnoviny, Ich negatívny efekt sa synergicky zvyšuje pri kombinácií napr. krajec chleba z bielej múky a marmeláda.
Samozrejme, je to záležitosť aj imunity, ktorú treba vhodným spôsobom posilňovať tiež. Našu imunitu atakuje množstvo negatívnych podnetov – smog v meste, fajčenie, stresy, vysoký prísun nežiadúcich látok, absencia vitálnych, prirodzených látok v prijímanej potrave, málo odpočinku a veľa práce, zanedbaný pohyb...
Pokiaľ sa so zvyšovaním imunity neodstraňujú aj faktory, ktorý jej bránia sa rozvinúť a upevniť, vzniká začarovaný kruh.

janík

v akupunktúre by to nemal byť problém-stačí schladiť pľúca a problém by mal zmiznúť(neviem či ti moja rada pomôže,pretože akupunktúra nije vždy poruke)