Operácia ucha

du69

zuzic
;-D ty si ale zvedavá ;-D
nastupil som v utorok a domov som isiel v pondelok samozrejme ze som sa nevratil v case :))) ale chceli ma pustit az v stredu, no len som im povedal ze na preväzy mozem chodit aj z domu nakoľko ich ani nerobili kazdy den a len tak som sa tam poriadne nudil cele dni.Ráno vizita prisla aj to nie cele osadenie len aby sa nepovedalo ze neboli, vosli spytali sa "ako?" povedal som "dobre" a hned oddisli.cela starostlivost tam bola cudna.dufam ze Vám ktorý to čítate okrem mna a zuzic Vám to trochu blizsie priblizilo operaciu a samozrejme aj to aby si clovek dobre vybral kde ho budu operovat. cauik ;-D

du69

ufff to som sa ale rozpisal :) dufam ze to pomoze si priblizne spravit predstavu a drzim palce aby ste mali dobreho Dr. Teraz som v 1.súkromnej nemocnici v Šaci a som spokojny. skoda ze som tu nebol na operaciu. keby nieco napiste tu rad sa dozviem aj vase nazory. Dudlo ;-D

du69

čaute.takže som uz po operácii.operacia uplne hladko prebehla a pooperacne bolesti som nemal ale najhorsia bola prva noc ked sa neda lahnut na to ucho lebo je citlivé.pred operaciou mi vyholili okolo ucha (chalanom odporucam sa pred operaciou dat ostrihat na ciro :D), rez mam za ucnicou takze ak je niekto vedla mna az za mnou a pozrie sa tak vidno jazvu(mozno preto ze to bolo asi trochu odflaknute).po dvoch tyzdnoch som prestal nosit celenku na uchu a mi vybrali aj stehy spoza ucha.stale nesmie prist ucho respektive vnutro ucha do styku s vodou.som mesiac po operacii.stale nepocujem na to ucho ale z dôvodu že mam na uchu nejaku bielu penovitu hmotu ktorá tam pevne drzi.Môj nový ORL doktor (nebol som spokojny so starostlivosťou predchádzajúcej doktorky, nakolko mi dostatočne na kontrolách necistila ucho a novy Dr.bol zhrozeny v akom stave je ucho ze ma byt uplne suche a nie take ake som mal ale nechcel sa niako presne vyjadrovat - chapem nechce hanit ineho Dr.)žial nevie co to je na bubienku nakolko oni robia inym sposobom myringoplastiku a skusal s jemnym odstranovanim tej hmoty ale bez uspechu.ma pribliznu predstavu co to je ale nechce to zist dole sposobmi akymi by to malo ist.ked som k nemu prisiel po zmene Dr. bol som 3tyz po operacii a vyjadril sa ze by som uz nic nemal mat v uchu.tak teraz zistujem co to je a ako s tym prec. mimochodom zabudol som spomenut ze po operacii mam teraz citlivy ten spankovy sval a to mi brani poriadne otvorit usta.snad sa nejako rozhybe.ps:po operacii uz nekusnete z plnej chuti do jablka ale iba ako myska ;-D a nenakladajte si kopcovito lizicku pri jedeni lebo nadbytok jedla vam zuby zhoni :))))) drzim aplce a nebojte sa je to OK PS2:ked som dnes isiel od doktora tak som asi na 5sekund pocul na to ucho.je to perfektny pocit ;-D Dudlo

zuzic

Myringoplastika je operačná metóda, cieľom ktorej je vytvorenie nového bubienka. Operácia sa vykonáva v celkovej anestézii, z rezu za ušnicou. K vytvoreniu novej blanky sa používa blanka zo spánkového svalu alebo chrupavka z ušnice. Úspešnosť tejto metódy je 95%. Po zhojení je pacient bez obmedzenia v aktivitách každodenného života.

som dobrá co?!/esteze existuju take stranky skadial to stahujem :P/

du69

zajtra idem na myringoplastiku.mám totálnu perforáciu blany bubienka bez spontáneho zhojenia.počul som že v takomto prípade použivajú blanu zo spánkového svalu a samotná operácia je zo zadnej strany ucha.nemalo by to velmi bolieť ale samozrejme tam určitá bolesť bude.napíšem podrobnejšie keď budem po operácii. ;-D