Problem s mandlami

Príspevok v téme: Problem s mandlami
sassy

Je tomu už takmer 6 rokov, čo sa mi na mandliach tvoria hnisavé bodky tvaru šošovice. Je mi to veľmi nepríjemné, pretože keď sa vytvoria, veľmi to zapácha. Po určitom čase (2-3 dni) - ako keby dozreli a vypadnú. Na mandliach ostanú len jazvy a jamky. Nemám vybraté mandle, no ani si ich vybrať nechcem, pretože mi to moja imunologička neodporučila, kvoli astme. Mandle mám zjazvené a spadnuté. Pokaždé, keď som išla s týmto problémom za mojou lekárkou, odpovedala, že to mám hnisavú angínu. No ja si to však nemyslím. Nemávam teploty, antibiotiká nezaberajú, mávam to skoro každý týždeň. Poslednou dobou som si všimla, že sa mi tieto "gulôčky" vytvoria vždy vtedy, keď som v strese. Neviete mi poradiť, čím to môže byť spôsobené, resp. čo to môže byť? Ďakujem.

12345l12345

8 mesiacov som mala pokoj, dovtedy kazdy jeden mesiac zahnisane mandle a uvažovali sme s doktorkou o operacii..teraz znovu to isté :( a zase ATB mám zase uvažovať o operácii?

Natyka

Ahojte, mám 16 rokov, včera mi vybrali mandle v Detskej fakultnej nemocnici v BB... doktorka mi povedala, že môžem byť rada, že sú von,vraj boli otrasné...som rada, že som sa nechala prehovoriť na TE, keďže mi ju odporučilo 6 rôznych doktorov.. po prebudeni z narkozy som pociťovala ohromnú bolesť, dali mi do infuzky liek od bolesti navyše. Som krytá antibiotikami, veľa pijem aj napriek bolesti, ktoru tlmim nalgesinom.. opuchol mi čapik, čiže nerozprávam vôbec a pije sa mi ťažko, ale musím ak chcem predísť krvácaniu. Na hrdlo mi prikladá mamina ľad, čiže sa to dá zvládnuť, prirovnala by som to ku poriadnej angíne, ale radšej to 3 týždne vydržím, ako keby som mala byť chorá každý týždeň.. a v noci som sa budila na hrozné suchoty... som zvedavá, aký bude 3, 5 a 10. deň, podľa recenzií vraj horor, no dúfam to boli prifarbovačky... všetkým bojkom odporúčam sama som bola jedna z vás... držte sa a tí čo to majú za sebou, želám skkoré uzdravenie ;)

RobertRet

Ahojte, ja som bol na operacii pri celkovej anesteze 13.2.2012 v novej nemocnici v Kosiciach. Preberanie po narkoze v pohode, nebolo mi zle, trosku som povypluval krv a to bolo vseto. Silne bolesti zacali 3 den, kedy sa rany zapalili, vraj je to normalne proces vzhladom na to ze v hrdle su vzdy pritomne bakterie. Mal som silne pichlave bolesti na oboch stranach,bolest vyzarovala az do usi a niekedy ma boleli aj zuby. Clovek nevie, hltat, jest, spat. Treba vela pit, aby lozka neboli suche a aby sa nerobili leptave sliny. Po 4 dnoch ma pustili domov. Vyrazne mi bolesti ustupili az 16 den po operacii. Momentalne som 22 den po operacii a este citim jemne bolenie ale uz to je malina. Vyskusal som skoro vsetky lieky od bolesti, panadol, paralen, novalgin, ten rapid....vsetko slabo zaberalo, mne najviac zabral Ibalgin ale zacal som ho uzivat az 8 den po operacii, vraj ma vplyv na zrazanlivost krvi. 10 den sa mi rany trosku rozkrvacali, mal som intimnu aktivitu s priatelkou :-D, krvacanie nebolo velke, zastavil to studeny obklad, zopar kvapiek vytieklo. 2 tyzdne som dodrzoval tekutu stravu, potom treba uz hustejsie nech si zvyka sliznica. po 16 dni ustupili pichlave bolesti, ostali len rezave a neskor sa pridalo stipanie po jedle, kde uz sa vytvorila nova sliznica. Momentalne mam este stale trosku fibrinu na lozkach hlavne v spodnej casti a to je uz 22 den. To je vsetko. Som rad ze som si nechal vybrat mandle a nelutujem. Stale som bol chory, len som sa pozrel na studeny napoj, neustale som kloktal a pchal do seba spreje a tablety proti bolesti hrdla. Mandle som mal uz chore, zjazvene, s kanalikmi, kde sa mnozili bakterie a boli zdrojom infekcie, kto ma podobny pripad nech uteka vybrat mandle. Aslo som mal vzdy v norme ale tvorili sa mi tiez tie biele casti na mandliach.

Lucinda121

mala som problemy od malicka posledny rok som mala v kuse anginy mandle take velke ze sa dotykali robili sa mi v nich diery a ten biely tvrdy hnis bol z toho asi najneprijemnejsi tak som sa rozhodla dat ich vybrat a nelutujem este len pred styrmi dnami mi ich vybrali a mozem povedat ze sa citim uzasne sem tam to boli ale tlmim to liekmi ale mozem to odporucit kazdemu mimochodom tiez mam astmu robili mi to podnarkozou a som tu kazdopadne si to daj vybrat

Boboš

Je výhodné nerezať, neoperovať a zbaviť sa následku, ale odstrániť príčinu. Čo je lepšie liečiť symptóm, alebo príčinu?
Prečo sa nedáte otestovať aký vírus spôsobuje zápaly.Následne čo je hostiteľom vírusu - aký parazit. necháte zničiť parazit, nebude vírus a stačí sa zbaviť zostávajúce ložiská zápalu, pričom sa nové už nebudú tvoriť. Všetko dobré
Robo

Lulinka14

ahoj, potrebovala by som poradit. Mam hnisave mandle, ASLO mam od 564 do 1010 chora som do roka 6krat ziadne antibiotika mi nepommahaju. Mam suchy kasel, niekdy az priedusky ma bolia. Krcna chce aby som si ich dala vybrat. Plucna zase ze ako chcem. A teraz neviem ci si ich mam dat von alebo cakat.

usiko

no ja neviem, ja som mala chronicky zahnisane mandle, teda stale, nemala som priznaky anginy, ale boli stale hnisave...atb uz nezaberali, dala som mandle von a som zdrava, nic mi nie je, mnohe problemy zmizli..ja neviem, ale nevybrat mandle v takom stave znamena,ze si clovek moze uhnat zlyhanie niektorych organov....sice nbude mat astmu pod kontrolou,ale co na tom, ked si znici ine organy?

mjanik

operácie sa nemusíš báť.Já som na vojne nechcel cvičiť ,tak som si nechal vyoperovať mandle,pretože som ich mal často zapálené.( 3 týždne som sa liečil vo vojenskej nemocnici v Bratislave) Od vtedy ubehlo viac ako pol storočia a žiadne problémy nemám Vyrastal som na dedine , mali sme kravy a teda hodne mlieka,údajne mlieko spôsobuje zápaly mandlí.Ak ,ale nechceš operáciu,je tu možnosť-akupunktúra,tu platí,že mandle sa zapaľujú vtedy,keď je prehriatý žalúdok,to teda znamená,dať si "schladiť akupunktúrou žalúdok a preliečiť aj obličky

janab

Obávam sa, že chronicky hnisajúce mandle budeš musieť dať von a to z toho dôvodu, že hrozí, že ti oslabia imunitu, môžeš dostať zápal mozgových blán, alebo sa ti oslabí srdce. Ten hnis totiž koluje v krvi a nie je to dobré. Naviac hnis na mandliach aj dosť páchne. Ak nezaberajú antibiotiká, tak radím dať vonku. Ja som dala vybrať v 39.roku života a prežila som to a mám pokoj. bolesti nie sú žiadne, po operácii dostávaš čípky a naviac aj schudneš, lebo nedá sa hned jesť, len piješ slamkou, ale dá sa to prežiť.