Ako často, teda koľkokrát za deň pijete kávu (akú)? Mne káva veľmi chutí, pijem nescu s mliekom. Väčšinou tak 1-2 denne, no sem-tam aj viac. Je pitie kávy príliš škodlivé?
Ako často pijete kávu?
na uvod, mam kavu rada , pijem denne 2-3 velke ale slabe kavy.
problem kavy je ale niekde inde a o tom sa moc nepise. Pred nedavnom som citala clanok o pH organizme. PH krvi je vzdy okolo 7 (presne si nepamatam). PH mocu by malo byt tiez take iste, ale naopak rano je moc kysly, pretoze v noci sa organizmus ocistuje od skodlivych latok a tie su spravidla kysle.
Kysle prostredie je super pre vselijake mikroby, kvasinky , plesne a pod. A pretoze krv musi mat stale tych pH 7, tak si tu kyslost upravuje tak, ze berie z organizmu rozne mineralne latky, ktore jej pomahaju udrziavat toto rovnake pH. Inac rakovina lubi tiez kysle prostredie, vraj sa v zasaditom nevie mnozit.
A teraz ku kave. KAVA SILNE OKYSLUJE ORGANIZMUS. Vyskusala som to sama na sebe, den dozadu som vypila asi 4 moje kavy a na druhy den pH mocu 5,5 uplna katastrofa.
neviem preco ale mne kava neuveritelne smrdi
Ahojky, mám nízky tlak, takže pijem ráno ku raňajkám (s cigaretkou-nemala by som...) a za obedom. Pijávala som presso, potom mi za čas chutila turecká, ale tá škodí aj na žlčník(už ho nemám), takže najzdravšia je asi prekvapkaná. A tak na to ešte šľahačku a strúhanú čokoládu...mňam, ale to len ... na sviatky
vino bohuzial v praci nepodavaju :( :D
a rozmarinovy caj je dobry na nizky tlak-na vyrovnanie tlaku...aj ja pijem tak dva kavy denne a to musim inak by som bola ako namesacna,tiez koli tlaku...
Sedmikraska, na nizky tlak si daj aj cerveneho vina:-)
no a ja uz mam dnes za sebou 2 kavicky, tiez nescu. Mam ale nizky krvny tlak, tak mne to doktorka aj poradila a navyse dnes mi dosli kramy ..