Mam 15 rokov a trpim schizofreniou,poradte mi ao mam s tim zit.prosim poradte.zije niekto s touto chorobou.napiste mi ty ktori maju tuto diagnozu.dakujem vam za prispevky
Schizofrenia
ako zistim, ci trpim schyzofreniou? mirko, ty si to ako zistil? niekto ti to diagnostikoval? ci samodiagnoza?
ja ma CFIDS - chronicky unavovy syndrom, stale zvysene teploty,bolesti svalov a klbov, bolesti hlavy, neustala unava a vycerpanie, vypadky koncentracie, pamate..... atd.
co ty, ako dlho uz mas schizofreniu a co na to tvoje okolie, ako ta beru?
ja to osobne nemam, ale mam kamaratku, ktora ma schizofreniu, chodi pravidelne ny psychiatriu a berie poctivo svoje lieky. A mozem povedat ze je to moja dobra kamaratka, fajn holka. Nehanbi sa za to aky ma problem a ked dodrzuje presne liecbu je uplne v pohode. Podla toho si myslim ze sa s tym da normalne zit, len treba posluchat lekarov a vyrovnat sa s tym, vysporiadat sa s chorobou ako s kazdou inou. Tak sa nevzdavaj a ak mas problem prijat to ze si chory, skus terypiu u psychologa. Ja mam celkom inu diagnozu, ale tiez sa s nou tazko vyrovnavam a rozhovory s psychologom mi pomahaju. Hlavu hore a drz sa.