mozno ti vyznie naivne, ale chcela by som trosku povzbudit ludi s depresiou, takze taka mala anketka: Co vam robi v zivote najvacsiu radost?, Aky je vas zmysel zivota?
radost zo zivota
ja pracujem v domove dochodcov asi 1rok, v UK a poviem vam, ze to bol pre mna liek. hoci zo zaciatku som preplakala noci a mala zle sny, bolo mi tych ludi luto, ale po case som zistila, ze niektori su krasni ludia a dali mi vela. videla som umierat ludi, drzala som ich za ruku, plakala, hoci by som nemala. preto,clovek si ma vazit zivot, uzivat si ho, byt dobry, rozdavat lasku, usmev a nenervacit sa zbytocne. jedneho dna umrieme tak ci tak a na sklonku zivota si budeme vraviet, ze sme nevyuzili vsetky sance. nerobit si hlavu z hlupych ludi. kazdy je strojcom svojho stasita a usmev lieci.ak nie ste stastni v zivote a nic vas netesi, tak s tym nieco robte!vzdy je cesta a kazdemu to jeho slniecko jedneho dna vyjde. pre mna je tato praca, hoci je tazka,liekom.az tu som pochopila, aky mam krasny, stastny zivot a ze niektori ludia si mozno po 40-tke povedia, ze uz ich nic necaka, tu su starki, co maju vyse 90,su veseli, chodia za nimi deti, co maju 60 a ti si stale uzivaju zivota, chodia sa zabavat, smeju sa.. takze, hlavu hore a budme vdacni, ze mame rodinu, jedlo, strechu nad hlavou, priatelov a krasny zivot pred sebou!
moj priatel a kocurik, ked sa na nich pozrem nemozem sa hnevat :)
a ak mozem aj ja poradim knihu..
je vlastne o tom ako ma byt clovek stastny (fyzicky ale hlavne vnutorne)a ked sa bude aspon scasti riadit podla knihy urcite bude aspon stastnejsi...
niesu to zidne pravidla je to taky pribeh..
Dan Millman - Cesta pokojamilovneho bojovnika
Odporucam pre kazdu vekovu kategoriu,
lepsia kniha hadam ani nebola napisana..
mne robi najvacsiu radost laska(vseobecna) a dalej uz kazdy sme iny..
taky sport ma dokaze naplnit dobre psychicky, fyzicky. Ale teraz som obmedzeny chorobou:(
treba sa tesit z toho, ze sme, ze mozeme tvorit...ja si vazim vsetko...ze mozem spat v teplej posteli,ze mam co jest, som zdrava, mam priatelov...Odporucila by som vsetkym, ktorych zivot nema zmysel precitat si Slepaciu polievku pre dusu. Mali by to mat v kazdej kniznici. To by s vami malo pohnut :)))
engelloo,najdi si nejaky ciel,pre ktory budes zit,niekedy postaci praca...ja tiez mam problemi v zivote a teraz dost velke,su chvile kedy ma nebavi nic,ale to prejde a ide sa dalej...i ked je zivot hnusny este ma neomrzel...a mne radost urobi niekedy len to,ze rano vstanem a mozem vstat z postele...a ze som zdrava ako tak...a dalsie radosti deti,priroda -cloveku niekedy doda dobru naladu...atd.je vela veci pre ktore sa da zit...
radosť- škrečok, čokoláda, nežnosti s priateľom-kt. som už nemala 100 rokov, pes, dobrá hudba...
moj havinko
JA, keď nemám starosti, proste free život a keď som zaistený t.j baba a peňaženka poprípade by ma napĺňalo podnikanie...proste byť si sám sebe pánom a vymýšľať nové veci a mať ich z čoho vymýšľať, s tým, že nebudem strácať čas s návštevami doktora : ))