Ahojte mam taky blby problem, s priatelom spolu spavame uz asi pol roka a zatial sme vzdy pouzivali kondom ale priatel nalieha aby som si dala predpisat tabletky, tiez si myslim ze by to tak bolo lepsie,lebo uz sa nam stalo ze sa napr. kondom pretrhol a tak, ale zaroven sa bojim, ze by som od neho mohla chytit nejaku pohlavnu chorobu, on mal totiz predomnou dost vela sexualnych partneriek a mnoho z nich boli take holky ze len na jednu noc.Ja som okrem neho nemala nikoho. A je mi blbe mu to hovorit, neviem co s tym a zase nechcem pouzivat aj tabletky aj kondom. Prosim poradte. Dakujem, nika.
Probleeem s ochranou
snad prva tema,kde rozmyslate hlavou.drzim vam palce,aby ste nic nechytili.ale pozor,HPV prejde aj cez kondom.mate pravdu,mozte pochytat od chalanov vsetko mozne,coho sa budetet len tazko zbavovat.
ale vazne baby?...to sa nebojite, ked napr. vy ste panny a vas frajer uz ma nejaku tu minulost za sebou?
Je strasne tazke to vysvetlit partnerovi a hovorit o tom, ale v case ked je vas vztah dost zrely na sex, je zrely aj na tuto temu...danielaa skvely postoj, drzim palce do buducna
he uplne to vystihuje moju ,,minulost,, bola som s jednym partnerom uz pol roka a chceli sme to - vtedy som zacala brat tabletky - no a on mal predomnou zopar dievcat - niektore tiez na jednu noc, povedala som mu nech ide na testy ak si ma vazi a miluje - NO A NA TESTY NESIEL - povedal ze on je zdravý a take kecy - blablabla, tak som mu po lopate povedala ze je koniec. Bolo to tazke - ale asi si ma vazne nevazil a nelubil ma ked tam nesiel a dostala som sa z toho - hoci som ho lubila. To je moj pribeh - dufam ze si z neho nieco vezmes.
ja mam podobny problem :(..sice som s chalanom este nespala, ale uz by sme to chceli obaja..a on chce aby som brala tabletky, ja som tiez za..ale zatial co ja som este panna on uz mal vela partneriek, co ak od neho chytim nejaku chorobu?..a zase ako ste tu radili..tak je blbe mu povedat nech ide na testy..alebo ako mu to vlastne nevrhnut?..nebude si mysliet ze som nenormalna?
ked si si neni ista, tak chod s nim urcite na testy, a potom si daj predpisat tabletky, aspon nebudete musiet pouzivat kondom a ty budes vediet, ze nema ziadnu chorobu
Nika ak by ta opustil len preto, ze chces mat istotu o zdravi vas oboch tak je to clovek, ktory ti nestoji ani za slzu. Ja som spolu s priatelom tieto testy absolvovala a obaja sme zdravi, urobili sme to preto, lebo spolu planujeme buducnost a zdravie je velmi dolezite. Myslim, ze rozumny clovek nema problem to pochopit...
Ja ani neviem ako mu to mam navrhnut? Nechcela by som ho kvoli tomu stratit a fakt je to take blbe, po takej dobe mu povedat ze mu neverim ze nech ide na testy.
Nika je to sice "blbe" o tom hovorit, no mali by ste ist na testy, resp. tvoj partner. Nie je to prijemna tema, ale snad sa preto nepripravis o zdravie...napokon obaja mozete byt zdravi, ale istota je istota...
ked neveríš, chodte na testy... alebo kombinujte kondom+prerušovaná súlož, 2-jitá ochrana...