potrebujem sa poradiť

Príspevok v téme: potrebujem sa poradiť
informujúcasa

dobrý, píšem, lebo by som sa rada informovala. mám podozrenie, že moja kamarátka má anorexiu. akurát, že má krámy a ja som čítala, že základným znakom anorexie je, že totálne vypadne menzes. tak ako? pretože vyzerá abnormálne chudo, vôbec nič neje a keď mi povedala svoj jedálniček, nemohla som uveriť. s takým by som umrela na podvýživu, fakt strašné. čo si o tom mám myslieť? PS: ona je na seba hrdá a aj ostatným babám radí, ako sa stať chudými.

zuzca26

aj ja sa potrebujem poradit:) viem ze castokrat bojujeme s tym ze ako sa stravovat na roznych akciach a kedze este nemam vybojovany boj s anroexiou a ide to velmi pomaly:( a nechcem sa vyhybat akciam tak jednoducho sa chcem tam stravovat individualne ale ako to vysvetlit organizatorom? nechcem klamat ale ani vybafnut cely problem
ako to povedat tak vseobecne (ten dovod-pytaju sa na dovod) ?
zdravotne dovody? :(

aduliena

Neviem, koľko má tvoja kamarátka rokov, ale keď si myslíš, že to už veľmi veľmi preháňa, ja by som to povedala jej rodine, aby to s ňou začali riešiť, kým nebude príliš neskoro.

informujúcasa

a najhoršie je keď ona sama mi začne rozprávať ako by som ja mohla schudnúť, čo by som mala robiť, ale jej rady sú zväčša také, že stále zmenšovať jedlo, jesť menej a menej, až o nejaký čas nebudeš potrebovať skoro vôbec jesť. je to podľa vás normálne? ja mám úplne normálnu postavu aj všetko, ale keď mi takto začne rozprávať cítim sa ako najtučnejší človek na svete.

informujúcasa

leni, rada by som napísala, ale to si fakt netrúfam povedať a ani odhadnúť. ona sama sa mi s tým nikdy nezverila, ja som sa jej na to ani nepýtala, ale musí to byť fakt veľmi málo. ona je strašne oblbnutá časopismi, modelkami, chce sa im veľmi podobať, no toto už vyslovene preháňa.

informujúcasa

ďaujem všetkým za radu. viete, je veľmi ťažké niekomu takému všetko to vytĺcť z hlavy a najhoršie je ju dotlačiť k psychológovi, keď ona sama nechce. problém je ešte aj to, že vlastne aj ja sama sa pri nej začínam cítiť blbo a trošku aj tučno, keď stále rozpráva o chudnutí, že ako sa to nejlepšie dá a takto.

cokoladka

moja tej menstruacie sa neriad, to moze prist aj neskor, hlavne jej cim skor pomoz kym jej to nepojdemviac na psychiku, podla toho co vravis je to fakt vazne

amylie

Statit TO neni podmienka. Je to podla toho kolko ake telo vydrzi.Tvoja kamaratka je pravdepodobne naozaj psychicky chora, ak este mimochodom radi druhym asko schudnut. A este ak su aj chudy. V tom pripade zrejme ide o nejaky iny typ anorexie, lebo vidi aj druhych tucnych alebo nieco take....V kazdom pripade potrebuje odbornu pomoc a to urychlene. Lahko sa totiz moye stat, ze menstruacia jej nabuduce nepride.Rozpravaj sa s kamoskou o jej chorobe, davaj jej najavo ze ju mas rada a porad jej psychologa. Popripade chod ku nemu s nou.WEELA STASTIA. Drzim tebe aj jej palce!

Deee

choroby pridu az po dlhsom case, nie hned, a argumenty tu nezaberu, pretoze problem je v hlavicke, v tom ako vnima svoje telo a jedlo a na to uz treba odbornu pomoc, mam jednu anu v rodine a skutocne tu len dohovaranie nezaberie