výtok v tehotenstve

Príspevok v téme: výtok v tehotenstve
ewik

Som v 35. tt a stále ma trápi výtok. Teda ... pred otehotnením som ho mala, no nepripisovala som mu nejaký význam, pretože nezapáchal a nerobil ťažkosti, až teraz, keď chodím k lekárovi, predpisuje mi tabletky na vkladanie, no na chvíľu zaberú, no potom sa to opäť objaví a ... už sa aj bojím chodiť na kontroly. Môže tento výtok - vaginálny fluór spôsobiť, že by som rodila cisárskym ??

zuzka.z

Ahojte som v 30 tyzdni a dosť ma bolieva v podbrusku to mam pocit ze je normalne ale mam neprijemny pocit ze citim o dost menej pohybov stale na to myslim som z toho uz nervozna. Byva mi aj dosť zle hlava ma bolieva je mi na vracanie casto aj vraciam.. Mam ist ku doktorke?

janka

Ewik:
to bude tými sladkosťami, skús to aspoň obmedziť.
Viem aké to je, tiež som ,,požierač,, všetkého sladkého a hlavne teraz v tehotenstve. A to sa čudujem, že som nepribrala veľa. Pribrala som tak podľa ,,tabuľky,, 13 kg, to som v 38 týždni.
Ináč to mydlo je tiež dobré.
Držím palce.pá

janka

Valeria ss:
to tvrdnutie bruška sú tkz. falošné kontrakcie, treba o tom povedať svojej doktorke, mala by Ti dať Magne B6 a ako napísala Miluni, treba viac ležať a vyložiť si nohy.

miluni

ahoj Valeria mne brucho začalo tvrdnúť dosť silne v 27 týždni na Partizánskej si to lekári akosi vobec nevšímali v 33 týždni mi na Antolskej zastavovali predčasný porod teraz som v 37 týždni a nielen brucho mi tvrde, mám dosť silné kontrakcie ale po tých magnéziových infúziach sa neotváram aj lekárka mi povedala, že keby predtým nemuseli predčasný porod zastavovať už by sa narodila, takže pokiaľ to tvrdnutie brucha nie je veľmi intenzívne a nebolia ťa kríže, žiadne krvácanie aj minimálne tak je to normálne ale pre istotu by si sa mala šetriť, viac ležať aby nehrozil predčasný porod,aby si nedopadla tak ako ja teraz, že kontrakcie sú a nič dá to na psychiku zabrať a lekári vyvolávačku nepichnú, lebo ešte nemám termín, ani vysoký krvný tlak proste nemajú dovod na urýchlenie. Držím palce

jojoj

mne tvrdne brucho asi už od 5 mesiaca, doktor mi dal magnézium a tvrdne aj tak, a to mám už 2 týždne pred porodom. Teraz je tvrdé hlavne v noci, lebo ked nepohodlne sedím.

valeria ss

baby som v 32tyzdni a vzdy vecer teda asi tyzden citim v oblasti pupka tvrdnutie bruska.nie moc a nie dlho ale mam obavy.uz ste sa s tym niektora stretli?

ewik

janka, ďakujem za radu, skúsim tie jogurtíky, no s tými sladkosťami to bude problém, lebo sladkosti to je moje a hlavne teraz po Veľkej noci je toho až až . )) ... chvalabohu, s tým svrbením nemám problém, tak dúfam, že bude všetko o.k. . ))

janka

Mykóza je v tehotenstve pomaly už pravidlom. Ak nie je pravidelná preliečuje sa na konci tehotenstva, aby pri pôrode nespôsobila bábätku kožné problémy.
Ewik: tiež som mala takýto problém, aj pred otehotnením, aj počas tehotenstva, môžem povedať že teraz (som v 38tt) je to najlepšie, skoro žiadny výtok. Skús papať viacej jogurtov s probiotickou kultúrov, alebo acidko. Nepomáha to len črevám, ale upravuje flóru v pošve.
Ak je mykóza v štádiu, kedy to všetko svrbí, odporúčam intímne mydlo TIAL IGIENE (dostať v lekárni 270,-sk), prípadne použiť na výplach acidko, alebo sedací kúpel v (neviem presne ako sa to volá)takej fialovej vodičke, alebo v bylinkách.
A dôležité je obmedziť alebo pozastaviť príjem cukru (sladkostí) a antibiotík, ktoré podporujú mykózu.
Myslím, že mykóza nie je dôvod, prečo rodiť cisárskym rezom. Tesne pred pôrodom, totiž ešte pichajú injekciu s antibiotikami, ktoré zabránia práve takémuto prenosu mykóz (alebo iných pošv.ochorení) z matky na dieťa. Tak žiadne strachy.

ajaj

som nato podobne, zistil mi kvasinky a stále mi dáva tab na vkladanie, týžden je dobre a na druhý to mám zas. A ešte mi zistil streptokok. Doktor povedal že aj tak mám rodiť normálne. Neviem či je to ich pohodlnosť a žena nech sa trápy,alebo natom niečo je. A chcem sa opýtať či sa dá v BB polohovať to kreslo, lebo rodiť ,,do kopca" nieje lahké.