Mamicky diabeticky zapojte sa

Príspevok v téme: Mamicky diabeticky zapojte sa
Andel

Nejako to tu zamrzlo a chcelo by to zacat nejaku novu temu. A tak sa teda pytam mamiciek diabeticiek, alebo buducich mamiciek diabeticiek, ako to u vas bolo pred tehotenstvom, pocas tehotenstva, porod, po porode atd. My by sme uz asi chceli s Honzom babo, ale ja mam strach, ze sa narodi chore babatko, ked mi nezmyselne budu lietat glykemie (stava sa to totiz raz za cas) Tak teda cakam na Vase reakcie!

čiko

Mile dia mamičky .Chcem napísat do Modrého z neba či by sa nedalo zrealizovat aby našim dia detičkám ,dávali pri pobyte v nemocnici senzor ktorý by im stále ukazoval hladinu cukru v krvi .Boli sme v nemocnici ked moja dcérka zvracala a bolo to strašne .To pichanie do palčekov každú chvílu a hypoglykémie .

čiko

Mile dia mamičky .Chcem napísat do Modrého z neba či by sa nedalo zrealizovat aby našim dia detičkám ,dávali pri pobyte v nemocnici senzor ktorý by im stále ukazoval hladinu cukru v krvi .Boli sme v nemocnici ked moja dcérka zvracala a bolo to strašne .To pichanie do palčekov každú chvílu a hypoglykémie .

adriana

Ano,všetko trapenie stalo za to.Mám skvelých chlapov,veľmi ich ľúbim,oni sú môj život,moje svetlo.Prajem ti zo srdca,aby ti všetko vyšlo,aby si zažívala také šťastie ako ja.Aj všetkým ostatným diabetičkám!

Andel

Adriana,
dolezite je aby s a babatka narodili zdrave! A mamicky ci dia ci nie pre to spravia vzdy vsetko co je v ich rukach, aj nemozne! Neviem ako je to tu, ale myslim, ze tu je asi vsetkeho dost. Kazdopadne, uvidim, zhodnotim, ked sa ma to bude tykat, ale zatial sa stazovat nemozem. A co sa tyka lekarov, ja netvrdim, ze na Slovensku nie su odbornici, som presvedcena, ze su a keby mali moznosti ako napr. tu v USA, tak by boli lepsi ako amici, len o tie moznosti sa jedna, vzdy je vsetko o peniazoch, o nicom inom, moj otec bol pred tyzdnom prvy krat v nemocnici v USA a nechapal, starostlivost, strava, vysetrenia, vravel, ze so Slovenskom neporovnatelne. Tam, kde su peniaze tam je dobre, a u nas na Sk sa bohuzial davaju na nespravne miesta, si myslim. A potom, ked su politici chori, tak sa radsej idu liecit do zahranicia (vid Schuster)

adriana

Andel,tu na slovensku máme skvelých odborníkov,ale celý systém zdravotníctva je na zaplakanie.Ide o to,že nie sú peniaze,nie sú lieky.Ja som ležala v krajskej nemocnici v Košiciach,na udržanie tehotenstva som brala 2x denne infúzne magnézium.Bežne sa stavalo,že ho nemali.Je to liek iba na predpis,nedokážeš ho volne kúpiť.Ale musela som nájsť cesty,aby som ho zohnala,cez známych,ktorí si ho dávali predpisovať,cez známych- známych.Nemocničný lekár,ho nemôže predpísať.Mala som stále niake baktérie,museli mi dávať infúzne penicilín,ten tiež nemocnica nemala,sami sme to zháňali.Tie baktérie mohli spôsobiť predčasný pôrod.Ešte ďalšie lieky,na dozretie pľúcok,ešte čosi aj na mozog.Proste toto je u nas svinstvo.Aj keď máš peniaze-nič ti to nepomôže.Toto bol velký boj.Tak neviewm ako v amerike,u nas výborný odborníci,ale lieky len pre vybranú sortu.

adriana

Spomínam si,že aj ja som chodila k diabetologičke ako na klavír.Hlavne prvé mesiace,asi aj každý týždeň,kým sme to nastavili.Hlavne,musíš byť dobre nastavená,ešte pred otehotnením,potom sa to trochu rozhádže,najprv som zvyšovala dávky,a keď som bola v polovici tehotenstva,začala som znižovať.Tu som bola aj dosť v nemocnici.Šili ma,tzv.serkláž,no neviem to latinsky,a v 28 tyzdni,davali v nemocnici preventivne rizikovým pacientkám-kortokoidy,ani neviem čo to je,ale diabetičkám sa to dáva iba ak,tesne pred pôrodom,to spôsobilo u mňa otváranie a hroziaci predčasný pôrod,dali mi pesar,previezli ma do inej nemocnice,kde majú vybavené centrum pre nedonodené detičky,ale našťastie sa im to podarilo zastaviť,ale od vtedy som mala dovolené vstať z postele iba na rannú sprchu a wc.Aj doktor vravel,že nad nami držia ochrannú ruku tam z hora.Ale boli tam aj iné diabetičky,ktoré to zvládali úplne v pohode,bez problémov.Ja asi to,že som čakala dvojičky.Držím ti palčeky!

Andel

No ja som dnes dostala od diabetologa zelenu k tehotenstvu, takze asi sa zacne na tom coskoro pracovat. Chcela by som asi tu v USA, koli tomu, ze som doma nikdy diabetes nemala a som zvyknuta na to liecit sa tu + na mojho lekara aj gynekologa, takze pravedpodobne tu, ale nikde nie je napisane ze nam nestreli v hlave ve medzicase a nezabalime to skor. ;o) Dnes ma lekar uz varoval, ze navstevy budu kazde 3 tyzdne a nie kazde 3 mesiace ako doteraz a + nejake dalsie testy krvi sa budu kazde tri tyzdne robit. Co sa tyka self monitoringu, to ja som v tom uz zabehnuta, nakolko si uz teraz meriam cukor minimalne 5 krat denne (niekedy aj 10 krat!) takze v tomto som vzorny diabetik uz teraz ;o) Takze som zvedava a samozrejme, ze tvoje slova ma potesili ;o) dakujem

adriana

Andel,začala si dobrú tému.Aj ja by som chcela,všetkým diabetičkám odkázať,že sa to dá,aby sa nevzdávali.Ja som veľmi šťastná,mám dvojičky chlapcov-majú päť rokov,sú zdravý.Ale jasne,že sa stále bojím,aby to nedostali,modlím sa každý deň.Cukrovku mali moji starý rodičia,môj otec,aj môj švagor ju má od 4 rokov,a ja ju mám od 20.Ale naše genetické testy pred otehotnením dopadli tak,že majú 4% šancu dostať cukrovku.To je asi taká šanca,ako keby nikto z nás to nemal.Tehotenstvo -to bol boj o každý deň,strašne prísna disciplína.Cukor lietal prvé mesiace.Mám výbornú diabetologičku,s ňou som prechádzala jedálniček.Ani ma nenapadlo,čo som všetko zle jedla.Musela som vyhodiť mlieko,salámy,grahamové pečivo mi zle robilo.Vydržala som to do 36 týždňa,rodila som prirodzene,manžel bol pri pôrode.Chlapci mali 2,44 kg a 2,7 kg.Ja som pribrala za celý čas 11 kg.Mala som 32 rokov.Nie je to sranda,ale výsledok je nádherný.