mam problem každy deň sa mi aspoň 3 krat začka...ale nie dlho tak dva až tri začkania a dost...sem tam aj dlhsie...pocula som ze vraj to je nebezpecne a suvisi to so srdcom...je to pravda??
čkanie, štikutka
ja mam problem so stikutkou uz asi 5 rokov a neviem co s tym. Denne sa mi cka aj desat krat a to nielen po jedle, ale pocas dna, hocikedy a hocikde.Som z toho zufala, skusam vsetky zadrziavacie metody, snad, ale nepomaha.O par minut sa mi zacne stikutat znova.U lekara som s tym problemom este nebola, zda sa mi to trivialne. Co s tym?? Uz sa citim trapne v autobusoch a v skole a v cakarnach, hlavne kde je ticho, lebo vtedy pocut najviac moje stikutanie :-)
Seklo ma vplatničke,bol som na neurologii,kde mi dali obstrek a predpísali 3x denne veral a medycaim,na druhý de§ ráno mi začala štikutka cce trva pol až hodinu a potom na 5-10 min prestane a znova,ale tvá to už piaty den, nemožem zaspať,budím sa v noci zo štikania a celý den len štikam a štikam, po piatich dnoch dom bol u obvodaka a ten mi dal Lexaurin,ale v nom som sa dočítal,že je to na tlmenie nervozity a svalstva a nemám pocit, že by to ohlo pomosť, viete niekto poradiť, alebo za akým lekárom mám ísť ??
moj priatel ked si vypije alkohol,potom ma vzdy stikutku.Stikuta aj 2 hodiny.
ahoj, ja mám podobný problém ako ty, lenže mne sa čká možno 15 - 20 krát denne, tiež iba krátko, ale trvá to už vyše mesiaca, ... informovala som sa trochu a v lekárni mi odporúčili tie známe spôsoby ako zadržanie dychu, jedenie cukru a tak, ale mne to bolo na nič, kedže mi to prejde rýchlo. Lekárnička mi povedala, že to može byť aj od stresu, a že ked to neprejde do mesiaca tak mam isť k doktorovi, takže asi pojdem a uvidím. Keby niečo tak Ťa budem informovať :)
jasne ze suvisi:)) ked clovek zje vela sucheho, co mu ide tazko dole pazerakom, tak sa ten nerv drazdi. Preto netreba jest nasilu napriklad suchy chlieb.vzdy s nejakou natierkou alebo zeleninou. Ked jes napriklad suche cipsy, je to ine, lebo to ti chuti viac a produkuju sa zase sliny.
ja mam taku skusenost, ze ked som mojmu synovi nestihla dat hned po najedeni napit, dostal stikutku a mal ju potom uz cely den. aj ked som mu dávala stále pit. takze suvisi to s jedenim a pitím. jedlo treba riadne zapit.
???sposobene tym ze je leto? to co je za blbost. Podla mna by si mala ist k odbornemu lekarovi. A u lekarov treba sem-tam aj prehanat, aby to zacal riesit. Lebo si predstav, ze si lekar a pride za tebou niekto, ze sa mu 3-4x za den zacka. By si ho poslal kade lahsie. Musis povedat, ze mavas kazdy den stikutky a ze ta to niekedy dost namaha. Az potom to zacnu riesit. Vies, lebo to moze byt nieco s tym nervom,mozno zvysena drazdivost. A raz mozes mat fakt take stikutky, ze tvoje srdce bude trpiet tym ako furt nadskakuje pri stikutkach.
a keď som jedla primerané množstvo a pomaly? lebo čká sa mi dosť často. keď rýchlo a veľa jem tak to očakávam. Ale napr, idem z práce po meste domov a zrazu začnem čkať a pritom obed je dávno za mnou... bola som s tým u lekára a ten mi povedal že to môže byť aj tým že je leto. Ale čká sa mi rovnako aj v zime. Môže byť aj iná príčina?