Dobrý deň,
asi 8 hodín po nechránenom pohlavnom styku sa mi zapálilo hrdlo a objavil sa mi výtok z uretry s pocitom svrbenia alebo pálenia, ktorý je intenzívnejší pred tesne pred alebo po vymočení. Na dermatovenorologii mi z výteru uretry zistili baktériu enterococcus faecalis a nasadili ciprofloxacín sandoz 500 mg 2 x denne. Chcel by som sa opýtať alebo uistiť či uvedená baktéria môže spôsobovať zápal hrdla a uretritídu?
Za odpoveď Vám veľmi ďakujem.
nešpecifická uretritída
Ešte som nemal sex, no nikedy mám ráno číri výtok, pálenie pri močení a ešte mám slabu erekciu. Neviete či je to pohlavná choroba?
ENTEROCOCCUS FAECALIS
ENTEROCOCCUS FAECALISPatrí medzi grampozitívne koky. Patrí do rodu Enterococcus sp. Spolu s Enterococcus faecium sú najčastejšími pôvodcami ľudských enterokokových ochorení. Tvar a usporiadanie buniek je nesporulujúce kokovité alebo v tvare oválnych buniek alebo v krátkych reťaziach. Je E. faecalis je fakultatívne anaerobná, chemoorganotrofná. Špeciálnymi požiadavkami na výživu a rast sú: komplexné vitamíny - biotín, nikotínová a pantotenová kyselina, riboflavin, pyridoxin. Vyskytuje sa v rastlinách, intestinálnom trakte človeka a zviera. Spôsobuje ochorenia - endokarditída (zápal srdcovej nitroblany), infekcia močového mechúra, respiračné choroby. Táto baktéria tvorí doplnkovú kultúru pri zrení syrov čedarového typu, fermentovaných mliečnych výrobkoch.