Sviečky do uší

Tana19

Ja si osobne myslím, že najlepší spôsob ako vyriešiť problémy s ušami je navštíviť lekára... ja som sa trápila so zaľahnutým uchom asi mesiac a skúšala všetko možné, čistila všelijako, pýtala sa v lekárňach... nakoniec som predsa išla k ušnému a urobila som dobre... vyčistí vám to tam, kam vy už nedočiahnete a prepláchne a potom uvidí, či treba liečiť, alebo nie... takže sviečky mi prídu ako zbytočný pokus-omyl...

Jaja15

Treba si v prvom rade zakúpiť takéto sviečky v lekárni. Sviečka sa len priloží k uchu, nie zatláča do ucha, rovnako sa nenecháva dohorieť celá. Neviem si predstaviť popálenie pri správnej aplikácii. Ak máte pochybnosti a ide o dieťa, existujú aj spreje rovnakej značky ako tieto ušné sviečky(tiež v lekárni), po nastriekaní maz v uchu zmäkne a vytečie.

andy892

zdravim,
chcem taktiez reagovat. Tiez netusim ako to funguje, ani co je kominovy efekt alebo ci je alebo neni podla fyziky, chemie, teologie dokazatelne a podobne. minule leto som mala zalahnute usi cca mesiac, mozno aj dva, casto lietam a po vani klasika vycistim si usi lebo mam ich zalahnute nonstop, vtedy mi to pretrvavalo asi najdlhsie. Ked uz to bolo dost spatne aj pocut, tak som utekala na pohotovost, kde mi Dr.oznamila akurat to, ze mam zatlaceny usny maz blziko stredneho ucha a tvrdy ako kamen, urobila vyplach, predpisala mi antibioticke kvapky, na cca tyzden, s tym ze vraj mam si to este mazat s hocijakym olejom. coz pouzivala som preventivne olivovy z kuchyne. Bolo to v pondeok poobede, kedy som pekne zacala si kvapkat tie kvapky, ale do stvrtka sa nic nezmenilo, stejne som bola hlucha na obe usi, mastne som ich mala az moc, tak opat pohotovost. opat Dr.vyplach, ze stejne, bude to trvat 3 mesiace kym ten kamen akoze sa rozpusti. Len mazat a mazat olej dovnutra. Woaw, uzas, potesi v praci nepocut. Pooobede sedim u kamosky a ta mi navrhla urobit sviecku. v zivote som o tom nepocula, tak ok, vyskusam, mozno pomoze. nwjem co to urobilo, ale ako v tom teple som citila, ze mi v usiach nieco praska, tak svitala mi nadej. jedno ucho, druhe a hotove bolo za cca 30min, vypila som si pohar vody, , vraj treba trosku polezat a jasne pozries do sviecky co tam je - u mna kopec prasku a ten maz ci co, co to znamena nwjem, netusim, ani ma to nezaujimalo, lebo co sa stalo? Odlahlo mi, uplne mi vtedy odlahla vacsia cast, takze som konecne mohla pocut lepsie o 90%. Na dalsi den som letela smer UK, a zobrala som si dalsie sviecky na este jedno preliecenie a do rezervy. kamoska mi urobila stejny postup 2x. Potom uz som nemala zalahnute v usiach, ciste pocutie, ziadne spievanie travy a blbosti, normalne kludne ucho, a ani po vani, ani po plavani som nemala zalahnute dalsie mesiace, takze nech si kazdy hovori svoje, mne to velmi pomohlo. placebo, viera, spiritizmus, ...??? co ja viem ?
Teraz v zime som si presuvala telovu sviecku na zapalenom hrdle - kde su mandle, lymfaticke uzliny. brala som aj antibiotika, ale bolo to velmi zle zapalne, pocit ako preglgat ziletky, tak som sa chytila aj tej moznosti si pomoct. vysledok - taktiez sa mi ulavilo a rozmyslam, cim to bude a preco. viem, ze sa vylucuju komentare, kazdy si nieco svoje hudie, ale tak ako mne pomohli s usami, hrdlom, aj mojej kamaratke pomohli velmi pri infekci, zapale prsnika po kojeni, a pocula som aj o dalsej ktora ich pouziva na migrenu a nedaju dopustit.
p.s. ak by som sa v ten stvrtok sa vratila spat na pohotovost a Dr.videla ciste ucho, nwjem ako by reagovala, lebo nie 3mesiace mi to trvalo, ale 3 hodiny.
Ma to nieco do seba, Dr nebudu obhajovat ziadnu metodu, ktora bude pomahat ludom bez ich pomoci. nebudu predsa stracat svojich pacientov a celkovo biznis. oni musia si najst argumenty na vsetko
Dakujem, Andy

justkidin

prave som si zapalenu sviecku strcila do ucha a najprv to velmi palilo a potom sviecka hned zhasla a ked som to zopakovala este 2 krat tak mam velmi cervene akoby spalene usi, co mam robit

KRAKRA

ja to pouzivam pri prievane a bolesti zuba a pouzivam to uz davno 5 rokov a pomoze mi to,ved nase stare mami tocili noviny a nic sa nam nestalo,nepouzivam tycinky do usi ale vytieram si ich s uterakom.po použiti sviečky pijem vela vody.

Kuzma

Naucil som sa to riesit uplne inym sposobom (prievan) a pomaha to 100%...
Zrolujem stranu novin do tvaru kuzela, uzsi koniec asi s 0,5 centimetrovym otvorom strcim do bolaveho ucha, a druhy koniec po obvode zapalim...(robte to na balkone, alebo vo vani)! Zacne to prijemne zohrievat ucho a v urcitom okamziku vidite ako zrazu ohen vzblkne viac (vytiatne prievan) a dochadza k okamzitej ulave... Je pravda, ze Vam potom trosicku smrdi cela hlava ako po poziari, ale ten pocit je na nezaplatenie!

zuja

Mne ich mamina dávala ako decku. Vždy sa mi to páčilo. Nikdy sa mi pri tom nič nestalo a vždy pomohli :) aj bratovi.

delphia

...nechape! sestricka je krava preto, lebo tvoj otec bol neopatrny a kvapol mame horuci vosk do ucha???!
vsak sviecka ma taku manzetku z papiera a ta zachytava vosk.