moj brat uz par rokov dennodenne pije alkohol, nepracuje, nezaujima sa o svoje dieta, zije s mojimi rodicmi ku ktorym sa zle chova a casto im vulgarne nadava. Viem, ze je alkoholik a urcite fajcil marihuanu, no teraz zacina byt jeho chovanie horsie. Neuvedomuje si, ze ma problem, klame uplne vo vsetkom, ked stretne vlastneho otca na ulici zacne mu podavat ruku, ako keby nevedel, ze je to jeho otec. Obchytkava nasu sesternicu, ako keby nevedel, ze je to nasa rodina. Po rozhovore s nasou rodinou , ktora prisla na navstevu k nam isiel spat a ked sa zobudil, vital sa s nimi, lebo sa naozaj nepamatal, ze oni uz u nas cely den su a aj sa s nim rozpravali. Z jednej sekundy na druhu sa vie z mileho a normalneho cloveka premenit na zleho a vulgarneho.Zijem v cudzine domov chodim malo a bojim sa, ze raz pridem a moji rodicia budu mrtvi. Mam ozaj velky strach, neviem, ci jeho chovanie je vysledok alkoholizmu alebo nejakej psychickej choroby.Viem, ze bol nasilny k byvalej priatelke a pred par rokmi aj mna udrel do oka. Ma zbran, tvrdi, ze na ochranu, pretoze ho pred rokom prepadli.Ked poviem rodicom, aby ho zaviedli na psychiatriu odpovedia, ze on by musel ist dobrovolne, sameho ho tam nedostanu. Nici celu rodinu a robi nam vsade hanbu. Rodicia len trpia uz sa na to nedokazem pozerat.
pomozte- je to psychicka choroba?
Neexistuje rozdiel medzi psychickou a fyzickou chorobou. Len lekari si to tak rozdelili. Alkohol sposobuje take problemy, ktore spolu suvisia:
-znici imunitu
-odcerpa mineraly a vitaminy
-poskodzuje nervy a pecen tym sposobuje zmeny osobnosti a demenciu.
Toto nie su kecy-to je pravda
kocecka, to je strasne. Naozaj mi z toho beha mraz po chrbte, s takym clovekom staci malo a tragedia je na svete. Tvoji rodicia by ho mali donutit, aby sa odstahoval. Je dospely a mal by sa tak zacat chovat, ale uz je asi neskoro, podla toho co pises je uz tazko naruseny a psychiatria je jedine riesenie. Skutocne treba cakat, kym nieco vyvedie a az potom ho zacnu nase slovenske organy riesit? Rodicia, aj ked je to pre nich tazke, kedze je to ich dieta, by mu mali dat ultimatum, nech so sebou nieco robi, inac nech sa odstahuje. Inac to asi nepojde.