Mate strach z lietania?

lesna žienka

ked som pred par mesiacmi mala prvýkrat letiet,tak som neuveritelne stresovala a bola som napätá a bála som sa až do chvíle,kým som nenastúpila do lietadla. a ked sa pohlo, vzlietlo a boli aj nejaké tie turbulencie, vobec som sa nebala,skor naopak, uživala som si to:) mimochodom,velmi pomaha,ked maš letieť prvykrat a nie si sama. ja som tam bola sama,ale na letisku som spoznala fajn ludi a v lietadle počas turbulencii sme si rozpravali vtipy a hrali sme karty cez uličku:D let ubehol ako voda,a navyše,tak dobre som sa davno nebavila, ako vtedy:)

fialocka

Ja sa lietania nebojim, stresy mam skor pred nim- ci nebudu problemy pri check-ine a ci stihnem lietadlo. Ked uz do nho sadnem, tak si skor vydychnem. V poslednom case mam ale pred lietanim respekt, hlavne ked kazdu chvilu je v sprvach ze nejake lietadlo havaruje..

zdenusik

no ja som zo začiatku strach nemala a nalietala som toho už dosť. Odkedy však pri spiatočnej ceste z Tuniska (tuniské lietadlá sú veľmi poruchové(pri nastúpení do lietadla bol v lietadle dym, nefungovala klimatizácia, všetci pobehovali s knižkami v rukách, búchali po monitoroch, ktoré išli raz hore raz hned dole, okolo lietdala boli požiarné autá a nás dve hodiny nepustili von, a pri naštartovaní lietadla vzápútí zhasli všetky motory akoby nastal skrat, mysleli sme že zošalieme a po štrate sme boli bieli ako kriedy, lietadielko na obrazovke sme posúvali očami,...odvtedy ked nastupujem do lietadla mám panický strach...

SOFFA

moj priatel je na tom rovnako.ma za sebou lety do Ameriky a spat,8 hodinove lety...ale odkedy padli dvojicky,jeho uz do lietadla nikto nedostane.bohuzial ani ja!takze kazdu dovolenku pretrpim a veziem sa autom.,aj 20 hodin.

veverqua

Ahojte, toto je sice starsia tema, ale vyhladala som si ju prave kvoli mojej postupne ziskanej fobii z lietania. Prvykrat som letela ako 14 rocna a to hned do USA, cize dlhy let. Vtedy som to brala skor ako dobrodruzstvo, vobec ma nenapadali katastroficke scenare a viac som si to uzivala. Moj druhy let bol uz o dost neskor, mala som 22 a bolo to do Azie, cize opat dlhy let. To uz nervy zacali pracovat o nieco intenzivnejsie, ale skor ako na strach z lietadla som myslela na svojich blizkych, ktorych rok neuvidim. No ale este stale v pohode. Pri lete naspat do domoviny, kedy sme mali prvy prestup v Hong Kongu, som pred pristatim zazila asi najhorsiu turbulenciu v zivote. Najprv sme sa len triasli, no potom lietadlo strasne prudko kleslo dole, vsetci na palube vratane mna zhikli a odvtedy sa vo mne asi vytvorila fobia lietat. Tento rok som absolvovala dovolenku v Grecku, cize islo len o kratky let, ale znasala som to dost zle. Moje nechty mal priatel vyryte snad vsade. :) A nikto to nechapal zvlast po tom, ake vzdialenosti uz mam nalietane. Kedze vsak pre moju buducu pracu zrejme budem musiet absolvovat dlhe lety, chcela by som sa tejto fobie cim skor zbavit. Neviete mi poradit nejaky dokument, ktory prave tuto temu riesi? Alebo cokolvek, co by mi pomohlo. Dakujem.

abcdefghijkl

najlepsie je, ze pred par rokmi som sa absolutne lietania nebala, stala sa mi aj taka vec, ze sa nam tesne pred odletom pokazilo lietadlo (na Taiwane) a museli sme cakat kym to opravili a s tym lietadlom sme leteli do Thajska, kde to zase opravovali (!) no a potom do Amsterdamu a ja som sa vobec nebala!!:) teraz letim z Aten do Prahy a doslova sa idem pokakat, trasu sa mi nohy, som doslova v strese, snazim sa to ale skryvat pred ostatnymi a neviem sa dockat kedy budem citit ten naraz pri pristavani:) ale ak sa cloveku ma nieco stat, ono sa to stane...par hodin po mojom odlete z toho Thajska udrelo tsunami...

abcdefghijkl

ja lietam uz takmer 6 rokov, a moj prvy let som absolvovala z Viedne do Kuala Lumpur, paradoxne cim viac lietam tym viac sa bojim, mozno aj preto, ze posledne roky uz nelietam do azie, takze lietam kratke vzdialenosti kde sa lieta v mensej vyske, takze je tam viac turbulencii, kazdopadne som skeptik a verim tomu, ze v dnesnej dobe sa setri kde sa da, aj co sa tyka let.dopravy...staci si pozriet niektore programy na Discovery napr, ze kvoli akym malickym veciam zomreli stovky ludi...

vaness

a este nieco vraj velmi pomaha teda ak idete na dovolenku zobrat si katalog cest.a pozerat na tie krasne fotky co su pofotene a tesit sa k moru a na to ako si budete uzivat.mysliet len na to.alebo kupit si nieco pocom ste velmi tuzili a rozbalit to az v lietadle a budete mat taku radost z toho ze aj zabudnete ze ste sa bali lietania :)a podla mna ak sa nam ma nieco stat tak sa nam to stane aj doma.treba si to lietanie uzivat ved zijeme len raz :)