Kndidoza a crevne problemy?vase skusenosti?

Príspevok v téme: Kndidoza a crevne problemy?vase skusenosti?
hankaaa

AHojte vy ktore ste mali mykozu cize kandidu stalo sa vam ze ste mali problemy crevne?Lebo mne jak to nasla gynekologicka v lete od vtedy ma obca snafukuje brucho,tak isto mam zvysenu plynnatost niekedy.aj castejsie na wc chodim obcas cikat..a obcas aj pobolievanie podbruska citim..Nemate niekto s tym skusenosti?..pred tym mi nikdy nic nebolo preto to davam do suvislosti s tou hnusnou kandidnou..podla mna mi tam robi sarapatu v crevach a tak...=O/

anooooooooooo

hankaaa ja som to mala v creve, tiez som mala tie iste problemy.mala som obmedzit sladke, lebo tym sa len podporuje a dali mi specialne lieky-antimykotika.treba to preliecit, lebo to moze byt rezervoar infekcie a kvoli tomu si zrejme mala aj gynekol.problemy.zajdi za svojim obvodnym,treba zobrat vzorku stolice na kultivaciu, tak sa to da potvrdit.

konvalinka

Tiez sa pripajam k tym co odporucaju probiotika - uz niekolko mesiacov mam fakt pokoj a stacilo tak malo - kazdy vecer deci acidofilneho mlieka.

akve

ahoj, ja som mala candidu pat rokov nevylicenu, lekari na mna skusali vsemozne lieky, zbytocne. potom som si povedala dost, obratila som sa na prirodne produkty, poradili mi pit aloe vera gel a este volake vitaminy. odvtedy nemam ziadne problemy.

RNG

Oreganovy olej(z divokeho oregana=divoky pamajoran) je velmi silne protipliesnovy tiez.
Na lepsi prienik do criev a vacsie mozne davky , lebo sa jedna o velmi palivy olej su vhodnejsie zelatinove tobolky. V jednej 150 mg tobolke je zhruba 3 kvapky oreganoveho oleja, obvykle riedeneho 1:1 s olivovym.
Odporuvam brat 3x2 tobolky, vzdy len s jedlom.(Davka sa da aj zvysit na 4x3 vyssie velmi neodporucujem=zaludocna tolerancia.
Oreganovy olej je vsestranny antimikrobialny prostriedok, nielen protipliesnovy.
Vyborny je pri kasli(expectorant) , infekciach hrdla a pluc.

candida albicana

mila hankaaa, ja som mala kandidu v zivote velakrat, ako mozno kazda ina zena a tiez som mavala nafuknute brucho, hlavne, ked som mala plny mocovy mechur a ja som skor mavala zapchy ako hnacky, ked som to spomenula lekarke, vysetrila mi moc, ale nalez bol stale negativny, hlavne bolo, ze to nafuknutie mi stale zmizlo po vylieceni pliesne vaginalnymi pilulami a zase sa objavilo tesne pred tym, ako sa mi objavila kandidoza, vsak uvidis po prelieceni kandidy, ja som mala iny problem, na poslednu kandidu mi uz nezaberali ziadne vaginalne tablety ani oralne pilule, nevedela som sa jej zbavit, zacala som sa sama liecit, vyskusala som snad vsetky dostupne rastlinne vytazky a homea, nakoniec mi pomohol vytazok z oregana, oreganovy olej, ktory som brala po kvapkach, odvtedy mam od kandidy pokoj, brala som aj GSE a probiotika, ako ako je tuna nizsie spomenute, ale mne nepomohli.

RNG

Hlavne miesto candidy albicans je v crevach. Az ked tam prerastie, dostane sa aj inde v tele.Takze ju treba v prvom rade potlacit alebo vyhubit v crevach.
Dieta nizka na sacharidy alebo kompletne vylucenie sacharidov ju potlaci.
Bez sacharidov telo pracuje v ketoznom cykle(Atkinsova dieta) co nie je dlhodobo zdrave, ale bez cukrov a sacharidov candida rychlo "zvadne" a extra vlakniny ju vymetu von. Pouzivanie niekolkych lyzic kokosoveho oleja denne pomoze nahradit stratenu energiu z diety bez sacharidov.
Pri vyhubeni candidy velmi pomaha GSE a samozrejme na vecer brane probiotika.
Bezsacharidova dieta, a GSE vyhubia kandidu za tyzden v crevach.
Cerstvo masove nasadene probiotika vyrobia tolko protiplesnovych latok, ze potlacia plesne aj inde v tele.