Ahojte, chcel by som sa len podelit s mojim skvelym zazitkom, ktory sa mi stal minuly rok na dovolenke. Este pred dovolenkou som mal chrbat CELY povredovany... co cm to vred... na tvary som mal taktiez hnusne vyrazky a flaky. Isiel som s blizkou rodinou k moru... do Chorvatska. Kazdy den sme sa v nom kupali, a co sa stalo. Po dvoch tyzdnoch som mal nielen pekne zhnednutu pokozku, ale skoro 95% podkoznych akne mi zmizlo, flaky mi zhnedli a prisposobili sa tvari, takze to vyzeralo, akoby som akne nikdy nemal... prisiel som domov, lekarka, ku ktorej som pravidelne chodieval sa divila... nemala skusenosti s morom ale ked ma vydela, pogratulovala mi. Ale bol tu jeden problem... mal som vtedy 13, samozrejme, produkcia mazu bola stale rovnaka, takze mi predpisala masticky na rano a vecer, mal som to brat, lenze ja som bol tak spokojny zo svojou tvarou, ze som sa nato vykaslal. A to bol problem - ZACALI opat vznikat akne az som ich mal dost a zacal uzivat masticky. Teraz je to uz 3-4 mesiac co mam silne kremy a plet sa mi zlepsila asi o 10%. To je nic. Ale nastastie tento rok ideme na dovolenku znova, tak sa strasne tesim :-) Dufam ze som aspon niekoho povzdbudil, ze ajked ma flakatu povredovanu tvar a ma 13-14, ajtak to raz zmizne. Nie?
Ucinna rada na akne - velmi mi pomohla
Morska voda svojou soľou spevní pokožku a zabráni bakteriálnym procesom. Slnko tak isto spevňuje pokožku. Výsledok je taký, že tuky a hlieny sa nemôžu cez takú pevnú pokožku dostať navonok. Zostávajú pod kožou. A keď po čase pokožka znovu oslabne, začnú vychádzať. Takáto liečba nie je pravou liečbou, ale len zatlačením príznakov. Pravou liečbou je odstránenie zdrojov tuku a hlienu z potravy.
I keď pobytu pri mori fandím a primeranému slneniu tiež, želám príjemnú dovolenku.
Velmi dobra je aj kozmetika "Minus 417". Je to izraelska kozmetika z Cierneho mora. No bohuzial, na Slovensku ju este nie je dostat. Velmi pomaha na plet, lebo je to cisto prirodna kozmetika.
No je vseobecne zname ze morská voda pomaha na akne cize si nam tu nic noveho nepovedal