Ahojte, všetci usilujúci sa zdravšie žiť. Môj manžel bol na ekg vyšetrení kde mu zistili inkompletný blok pravého ramienka, je to v úvodzovkach stav ktorý sa vraj vyskytuje po infarkte on infarkt nemal, ale lekár ho upozornil na životosprávu. Chcela by som vás všetkých poprosiť o radu, aká diéta je najvhodnejšia vaše tipy mi môžete poslať na mailik, vopred vám veľmi pekne ďakujem.
Diéta po infarkte
Na odstranenie tukovych nanosov v cievach je lecitin, najlepsie suchy granulat, 1 lyzica niekolkokrat do tyzdna(moze sa brat aj kazdodenne), da sa komplerne rozvatit napr v zeleninovych polievkach(15 minut) a nezmeni chut.
Proti blokom z krvnych zrazenin pomahaju rozne enzymi, ktore nielen zabranuju vytvaraniu zrazenin(ako napr heparin - z criev prasata alebo bromelain z ananasu) ale aj priamo rozpustaju zrazeniny(fibrin aj crossfibrin) ako napr nattokinaza a serrapeptaza.
Ja nosim na sebe 2 kapsule nattokinazy pre pripad nejakej blokady v tele, ked citim niekde tazobu alebo tlak pre istotu jednu zoberiem.
Keby to bol zaciatok niecoho vaznejsieho, tak som to zneskodnil skor, nez by bola nejaka skoda.
Ucinok je asi 1.5 hodinuy po zobrati a trva vyse 6 hodin, co je ovela dlhsie, ako heparin. Nakoniec heparin vlastne ani nerozpusta krvne zrazeniny(mozno to lahko dokazat na Petriho miske) len zabranuje vytvaranie dalsich a da telu moznost vytvorit dost telesneho enzymu plazminu na rozpustenie zrazenin. Chemicke riedice krvi(lieky ako Warfrin, coumadin) tiez nerozpustaju zrazeniny, len zlepsuju tok krvi.A maju plno skodlivych nasledkov, ked brane dlho.