ahojte chcel bi som sa spitat co je na tom pravdi ked mame s priatelkou rovnaku krvnu skupinu 0+ a hovori sa ze ked maju dvaja partneri rovnaku krvnu skupinu tak ich dieta bude postihnute alebo bude mat telesnu vadu co je na tom pravdi prosim odpiste je to surne cav
krvna skupina
Sarag, Downov syndróm je ničo iné. Ide tam o mutáciu, či poškodenie génu a nie o krvnú skupinu. Najviac rizikové sú tehotenstvá, ak žena má viac ako 35 rokov.
Mam zopar znamych, ktori maju rovnaku krvnu skupinu a lekari im neodporucili mat tretie dieta. Napriek tomu dva pariky mali tretie dieta(podotykam, ze prve dve boli zdrave) a boli postihnute Downovym syndromom(dozili sa okolo 15 rokov). Cize partneri s rovnakou krvnou skupinou(neviem konkretne aku mali oni, ale mali rovnaku)by nemali mat tretie dieta. Ale to plati len u jednej krvnej skupiny.
Ked majú partneri rovnaku krvnú skupinu neznamená to žiadne riziko pre budúceho potomka.Problémy možu nastat,ako tu už niekto písal,ak je žena RH- a partner RH+,vo výnimočných prípadoch ak majú rozdielne krvné skupiny.
milo,keby si stale neopakoval otazku, dostal si odpoved este vcera ,takze neni na tom pravdy nic ja mam muza s rovnakou krvnou skupinou a mame krasne zdrave dieta,k postihu dochadza pri pokrvnom spojeni- rodinny prislusnici spolu,dalej co sa tyka Rh faktoru ,ak je matka negativnaa a otec pozitivny vznika problem pretoze ak dieta zdedipozityvitu tak matka produkuje protilatky proti plodu ale na to uz liecba vynasla a nerodia sa postihnuty.A novorodenecka zltacka moze vzniknut uplne u kazdej tejto situacii je fyziologicka .
neviem presne ake krvne skupiny ale exisatuje viac rizik.Ja na vasom mieste by som sa informovala este pred otehotnenim o moznych problemoch.Kamaratka ma iba jedno dieta,lebo dalsie by boli postihnute,druha suseda mala viac potratov az potom sa jej narodilo zdrave dieta a tiez bol problem krv.skupina.a v rodine mojej svagrinej sa narodili chlapci zdravi ale vsetky dievcata su nejako telesne postihnute.a aj tam je problem krv.skupina.ale v ktorom pripade aka to neviem.
Tu ide o to ze ak je matka Rh negativna a otec Rh +, moze sa narodit Rh + dieta. Myslim ale ze pri prvom dietati, je matka vystavena v tomto pripade krvinkam plodu a vytvara proti nim protilatky. Pri dalsom tehotenstve uz prenikaju vytvorene protilatky do krvi plodu a poskodzuju jeho krvinky..s plod moze zaniknut, alebo moze vzniknut novorodenecka zltacka..
keby ste otehotneli v provom rade zenska lekarka zavola aj teba aj tvoju priatelku a urobi vam krvne vysetrenia... a ak nie, vypytajte si tieto vysetrenia sami! Je tam nejaka moznost problemov, ale neviem presne pri ktorych krvnych skpinach...
to je blbost, myslim ze je blbe ked je zena Rh- a dieta Rh+ tak sa jej musia davat protilatky....ale toto som nepocul. Postihnute moze byt ked mate akoze "rovnaku krv" ze ste pribuzni