mam taky problem.. no nie ja ale moj kamos.. uz 2 krat sa mu stalo ze ked fajcil tak ho zrazu z nicoho nic naplo a zvracal krv... potom ho bolelo brucho.. vypil aj sodu bikarbonu aj nejake kvapky na brucho ale nepomohlo to.. fajci dost vela.. aspon si myslim.. ale uz by s tym chcel prestat.. taktiez ma selest na srdci... neviem ci to s tym suvisi.. ale aj tak.. dost sa onho bojim.. nechce ist do doktora a ma este len 19.. moze to byt nieco vazne???
Vracanie krvi...
no tak to dufam.. ze to obmedzi.. len neviem. mno... uvidime.. dufam ze s nim vsetko bude v poriadku
no pravdaze, srdiecko, fajcenie ma velmi negativny vplyv na traviacu sustavu. fajciari maju ovela vyssi vyskyt vredovej choroby, kedze fajcenie znizuje schopnost neutralizovat zaludocne kyseliny. tym padom trpi jednak sliznica zaludka, ale aj dvanastornik.
takze je namieste nielen dieta, ale aj obmedzenie fajcenia.
no ved ok.. ja neviem ci to moze byt kvoli cigaretam... ja len pre istotu ...
no ved ja sa nesmejem z toho ze vracia krv.. alebo co.. ale viem si ho zivo predstavit ako zareaguje ked sa dozvie ze bude musiet drzat dietu... ale bude musiet.. a budem sa snazit zeby isiel k tomu doktorovi... ani mne sa tom nepaci.. :-(
a nema zaludocne vredy??mozu byt priznakom zvracania krvi, velkej bolest zaludka...mal by ist k lekarovi.
srdiecko31...mne sa to nezdalo smiešne,že "dieta"...či už zvracať alebo aj vykašliavať krv nie je sranda-ani náhodou.Je dôležité,aby navštívil gastroenterológa.Každý takýto krvácivý stav je životohrozujúci!
dieta?? .-D chudak chalan.. on to asi neprezije.. :-D ale nebude potrebna nejaka dieta alebo co??
s najvacsou pravdepodobnostou ide o zaludocny alebo dvanastornikovy vred. urcite nech zajde za lekarom, ked mu vysvetli, ze vracal krv, posle ho na gastroskopiu. a potom je potrebna nedrazdiva dieta.