Poradí mi niekto ohľadom stravy?

Príspevok v téme: Poradí mi niekto ohľadom stravy?
Lius

Dá sa upraviť strava tak, aby pozitívne vplývala na stav ženských hormónov? Mám veľmi nepravidelnú menštruáciu(raz za dva tri mesiace), na sone mi nezistili nič, len mi povedali, že mi to proste nechce naštartovať.Som vegetariánka, vyhýbam sa mliečnym výrobkom a stravu mám veľmi pestrú a výživnú(žiadny biely cukor ani biela múka).
Nezistili mi ani žiadnu potravinovú alergiu. Poradí mi niekto? Mám aj problémy s vyrážkami na brade, myslíte si, že to môže byť spôsobené tými hormónmi? Gynekológ ma chce liečiť hormónmi:(.
Ďakujem veľmi pekne

erno

trebalo by sa zamyslieť nad tym,že prečo su dnes rozširene v takom rozsahu doplnky...beru sa na všetko...no malokedy pomôžu...najhorsie je,že problem neodstrania,iba potlačia...teda treba to brať viacmenej stale aby bol žiadany efekt....no....musi byť ochota sa nad tym zymaslieť....bez ochoty to nende...a možno že myslenie naozaj niekedy boli...

hera

Menštruacia - nepravidelna
Alebo zastavenie menštruačneho krvacania su priznakmi všeobecne nespravnej vyživy.Čassto pri tom dochadza aj k zmenšeniu poprsia a vaječnikov.Niekedy pomôže už jedina živina - vitamin B12 ,kyselina listova,Vitamin E.Ak dosahuje strava všetky potrebne živiny,menštruacia sa stane pravidelnou obvykle v priebehu niekolkych tyždnov.Silna menštruacia môže byť aj priznakom rakoviny.Ak bolo krvacanie silne aj po 3-4 dnoch a nešlo o rakovinu,vyliečenie nastalo po 600 jedn.vitaminu E denne často do mesiaca.Niekedy bolo potrebne pridať ešte 5 mg jodu denne,alebo ozdraviť funkciu pečene a inokedy zvyšiť prijem bielkovin.

mira

K hormonom este. Rastlinna strava obsahuje vela fytohormonov, najviac soja. Ale ta sa nema prehanat, tak najviac 3x tyzdenne.
Z tych telo podporuje prod. vlastnych hormonov.
Ja som zmenila stravu davno. Bola som asi 1 mesiac hlucha, to ma prinutilo. A kedze zmenou sa mi vyliecili i ine problemy, zostala som pri nej a citim sa pred 50-kou stale lepsie.
Z tych ostatnych alergie, kvasinky a plesne, chronicka nadcha a bolest hrdla,teploty okolo 37,2, bolesti v krizoch a hlavy, nervozita a nesustredenost, hnacky a zapchy, necista plet, bolesti pri menzes, hnede flaky, chronicka unava, hnev a depresie........ uz si ani neviem spomenut co mi vsetko bolo. Jem bez doplnkov, akychkolvek liekov prirodnu stravu.

Lius

dakujem ti velmi pekne, presne taketo doplnky som potrebovala vediet :) takze to ozaj pomaha ano? lebo ja som sa nechcela liecit tabletkami ani HAK

RNG

Ked si chces upravit hladiny hormonov, su na to prirodne doplnky:yam, damiana pupalkovy olej Dong Quai.
Hormonalne lieky-synteticke hormony, ktore "vycistia plet" zaroven este viac vyhodia hormony z rovnovahy.
Na to je tu viacej tem a mnohe dievcata na to doplatili.
Myslim, ze ovela lepsi pristup je dodat telu potrebne polotovary na hormony, aby si ich vyrobilo-svoje vlastne a v spravnych pomeroch.Bez postrannych ucinkov roznych chemikalii, nazyvanych lieky.

Lius

Ja si myslim, ze mam velmi pestru stravu. Jem kazdy den 2 ks ovocia, vela zeleniny:uhorky, mrkva, salaty, brokolica...jem celozrnne potraviny:pseno, pohanka, ryza natural, amaranth...kedze som sa dala na bezlepkovu dietu a inokedy som si dala potraviny zo spaldovej muky, celozrnnej raznej, jacmennej, kazdy den som jedla ovsenne alebo jacmenne vlocky...dalej kazdy den si pomeliem par lyzic lanovym, sezamovym semienok, tekvicove a slnecnicove jem tiez a denne vlasske orechy a obcas za studena lisovane oleje...okrem toho aj strukoviny na vselijaky sposob...z mliecnych vyrobkov mam max. 1davku denne, bud kusok syra, parmezan, acidko alebo biely jogurt.
Takze ozaj si myslim, ze tie ziviny mi nechybaju ;), len by som rada uvitala nejake rady, ako sa da pomocou stravy ovplyvnit este tu hormonalnu nerovnovahu a tiez vyrazky. Dakujem