Chcel som sa opýtať po akom dlhom čase je možné užívať alkohol... ak som bral liek: "xyzal". Už ho neberiem asi 3-4dni... no tento liek s požitím alkoholu robí problémy v centrálnej nervovej sústave čo nie je sranda, tak nechcem riskovať. Aká je odporúčaná doba... kedy je už bezpečné požiť alkohol.
Ďakujem.
Xyzal - problém
No podla mňa to je ako zo všetkými liekmi.Napr ja som si raz dala ibalgin a slušne som ho neskor zapila vodkou a bola som triezvejšia ako inokedy.A niekto si dá jeden poldecák na liek a je na šrot....u každého to pôsobí inak asi..Vás ten xyzal neuspáva?No na mňa pôsobí omamne teda...
ja berem tiež xyzal,najskor som brala jednu tabletku denne ale druhý deň som z toho zaspávala v robote tak už berem len polovičku denne a pred víkendom vysádzam lebo sa nemá (podla príbalového letáku)kombinovať s alkoholom.Tak neriskujem ale pravdu povediac ho moc poctivo neužívam no...
Ale prosim ta. Moj priatel je vystudovany farmaceut a ked mi to on nezakazuje, tak sa toho netreba bat. Pokial nepijes kazdy den jak duha, tak sa ti nic nestane, ak si das raz za cas alkohol aj s xyzalom. :-D
www.nobel.sk btw ziaden liek by sa nemal kombinovat s alkoholom.plati cim vacsi oblbovak sam o sebe, tym vacsia sarapata/CNS/dasli dovo je skodlivy ucinok na pecena mnohe antibiotika/napr/metronidazol/sa nesmu s alkoholom, kedze hrozi tzv.antabuzovy efekt.
Ja beriem xyzal kazdy den a obcas si s kamaratmi vybehnem aj na disco, kde teda alkoholom nesetrim. Este som si nevsimla, ze by mi to nejak skodilo. Toto je pre mna nova info :))