dieťa a rtg

Príspevok v téme: dieťa a rtg
mirka77

Mamičky, prosím Vás, som strašne vystrašená. Bola som asi v 5.týždni tehotenstva na rontgene s hrdlom. Úplne som na to zabudla, po tej krásnej správe, čo prišla pár dní potom, že som tehotná. Teraz som narazila na článok, že je to nevhodné a že sa treba rtg vyšetreniu vtedy vyhýbať. Som v 6. mesiaci tehotenstva, klasické vyšetrenia boli v poriadku, ale aj tak ma trápia výčitky a strach. Myslíte,že môže rtg dieťatku aj nevadiť?

sykora

neboj sa, uz sa nestresuj zbytocne,. urcite je babo v poriadku. mne gynekolog povedal, ze ak ma uskodit babatku nejaky skodlivy vonkajsi faktor, plod sa potrati vzapati, niekolko dni po posobeni tohoto faktora. kedze sa nic take nestalo, babatko je urcite v poriadku. viac mu moze uskodit to, ze si v neustalom napati, strachu.
moje zname, dvojicky boli pocas ich vyvoja v maternici na rontgene dvakrat. a su obe uplne v poriadku, inteligentne, sikovne, obe maju vysokoskolske vzdelanie. tak sa drz a v pokoji prezi zvysok tohoto krasneho obdobia.
o

mirka77

Ďakujem baby, ja som tu dlho nebola, lebo som sa snažila potlačiť ten strach. Tiež sa snažím si hovoriť, že bábo je silné a že snáď ten rontgen nevadil. Občas ma to ale napadá, teším sa veľmi na bábätko a nič si neželám viac, ako aby bolo zdravučké.
Ďakujem, majte sa pekne.

andyna

podla mna sa nic nestalo...organizmus ma iste kompenzacne mechanizmy a tiez ked sa rontgenuje hrdlo, zvykava sa nasadit nejaka olovena vesta nie? zenam sa brucho zakryva urcite.

pomoc

mirka77,neboj sa nicoho ja som bola uz neviem presne v ktorom mesiaci7-8 spadla som na schodach a bola som na rtg a dnes ma drobec uz 3 roky

mimka

Hlavne sa nestresuj, to mu uskodi urcite...osobne si myslim ze take slabsie ozarovanie nebude mat nasledky. Ak ta moj laicky nazor upokoji...Deti sa rodia vo vselijakych podmienkach, mysli na to, ze je silny a zvladne to.