Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pukanie v sánke

Príspevok v téme: Pukanie v sánke
sanka

Zdravim.
Mám taký problém, že keď jem a dukusnem, vždy mi pukne v pravej časti sánky, trvá to už asi 3-4 roky.. mám trochu obavy, pretože to isté pukanie sa začalo prejavovať asi pred 3 mesiacmi aj v ľavej časti.. mal by som s tým ísť k lekárovi? bojím sa toho čo bude potom nasledovať:(
za odpovede vopred ďakujem...

Zarran

Mňa puká v sánke už vyše roka,pravidelne každé ráno ked vstanem,sa zobudím a nemožem ani usta otvoriť,musím cvičiť otváranie úst aj rukou sa pomáham lebo mi v nej začne pukať a je nepríjemná bolesť.Neviem z čoho to môže byť,spočiatku som si myslela že zle spím ale už rok to trvá,ma to nebaví...

simka111

Dlahu mam od zubarky.. mam na horne aj dolne zuby. Tiež nemôžem poriadne otvoriť usta, ale ja mám s tým problém už viac ako 8 mesiacov, ked niečo pokušem citim sa divne, začne sa mi točiť v hlave a bolia ma čelustne klby, nechápem ako mam jesť ked nemožem kusať, ved neda sa byt cely čas na kašovitej strave :( :( ked som bola ešte skôr u zubára v KE povedal mi že otvaram usta na menej ako polovicu a že by to tak nemalo byť, no veľmi sa mi to od vtedy nepolepšilo. Nahrievam sa soluxom, cvičim otvaranie ust, boleť niekedy necitim, ale usta nemožem stále poriadne otvorit. Najviac sa bojim toho, ako mi budu vyberať zuby mudrosti.

bomby

Dedy mám teraz ten istý problém už dva dni ústa viem otvoriť len z polovice keď to skúšam nasilu veľmi to bolí neviem sa poriadne ani najesť, čo mám robiť mám stým zbehnúť k doktorovy? Ďakujem za radu.

dedy

ja som tu písala niekedy pred viac ako dvoma rokmi, vtedy mi v sánke síce pukalo, ale nebolelo to, avšak prišiel čas, že som mala sánku zaseknutú takmer tri týždne, a ústa som otvorila len z polovice čo normálne, viac to nešlo, bolelo to, po tých troch týždňoch sa to opäť uvoľnilo, a odvtedy si dávam pozor ako ležím, ako otváram ústa, lebo som si všimla, že pri neopatrnom pohybe ma to opäť zabolí, akoby sánka zle zapadala
Simka a tú dlahu máš odkiaľ? Od lekára? Z lekárne? U akého lekára si bola?

simka111

toto iste mam aj ja, ale mne praska v uchu ked niečo pokušem, alebo ked veľa porozprávam... ked niečo kušem tak ma bolia oba klby a tiež si musim dať pauzu lebo mam potom akoby spomalene klby a nemožem poriadne otvarať usta..

Ja som s tým bola u lekárky a povedala mi že klby mám v poriadku, lebo som bola na rengen(hoci bol nekvalitny, takže neviem čo tam videla), takže bud su to zuby mudrosti ktore tam tlačia ale že na vine bude aj stres.. a môže byť, lebo ked pridem domov a uvoľnim sa konečne po škole,citim veľky tlak v oblasti klbov.

Nosim na noc dlahu lebo zatinam zuby...

:(

mjlr

Zacina ma to stvat coraz viac, vzdy ked dokusnem tak vpravo sanka zahrkoce a poskoci kusok nabok, a po chvili prezuvania nejakeho tuhsieho, "narocneho" jedla ma zacnu oba klby boliet, ze si musim nachvilu odpocinut lebo uz nedokazem ani raz skusnut...

loreline

zdravím, tiež mám podobný problém a to mám ešte len 17, občas, keď zahryznem tak mi pukne sánka na ľavej strane pri uchu, občas mám aj pocit, akoby mi mala každú chvíľu sánka vyskočiť... :( je to veľmi nepríjemné,ale po doktoroch ešte chodiť nechcem

simka111

Takže, mne puka niekde pri uchu alebo v sanke, neviem to presne popisat,, hlavne večer ked rozpravam :( dost mi to vadi lebo sa bojim že mi to začne robt aj cez den a budu sa na mna ludia pozerat jak na blbu... viem ze to maju viaceri, ved vidim temu....
Ale naozaj pomáha avokao ????????????????,,
A ten voltaren gel????????,,

simka111

takze je tu niekto komu puka v sanke alebo pri uchu tak ze to pocuju an ini ludia,,, neje to vzdy a neje to az take hlasne ale ak pri niekom stojim tak to pocuje :(

simka111

no ja mam jeden klb nejako inač položeny, proste otvaraju sa mi klby do určitej miery rovnako, ale ak otvorim usta viac tak jeen sa otvori viac.. takze asi budem nosit nahryzovu dlahu, ale neviem je normalne ze to pukanie pocuju ludia okolo?????????????