maminy maly prieskum.dost ma zaujimaju nazory na temu muz pri porode.piste vase nazory,skusenosti.
Muz pri porode
Helena xxx -Držím palce!Môj manžel bol tiež pri pôrode,bol to nádherný,a jeho slovami- najkrajší zážitok v živote.Pri pôrode som mala oporu,vedela som,že sa ku mne bude každý chovať slušne a s rešpektom,keďže tam bol manžel.To asi záleží aj na tom partnerstve,vzájomnej dôvere.Neviem či by som chcela muža,ktorý by bol taká padavka,čo by nevydržal stáť za mojou hlavou pri pôrode.
moj nazor je, ze muza netrena nutit. ale ak preziva vnimavo tie krasne chvile tehotenstva spolu so zenou, urcite bude chciet byt aj pri porode.
pre mna samotnu bol porod velmi emocionalnou zalezitosto a vzdy povazujem narodenie dietatka za uzasny zazrak. som rada, ze som zena a ze prave ja mozem byt takto spata s dietatkom. preco by muzi mali byt ochudobneni o tento zazitok? vsak sa jedna o ich dietatko, urcite chcu mat aspon taky podiel na zrodeni - svojou pritomnostou, uchopenim ruky, pohladkanim, masazou, slovom. ak by som ja bola muzom a mala by som si vybrat, ci budem niekde trpnut na chodbe a nevediet co sa deje, alebo byt pri tom a vidiet vsetko na vlastne oci, tak si vyberiem to druhe.
a kazdy chlap, ked uz je dietatko na svete, urcite zadrziava slzicky stastia a musi priznat este vacsiu uctu voci svojej partnerke, manzelke alebo jednoducho MATKE svojho dietata. kazdy pri tom uzasnom "divadle" pochopi, aka je zena silna a obdivuhodna.
su vsak vynimky a tie treba respektovat - ak si chlap nepraje, alebo netrufa byt pri porode, netreba ho nutit, aby naozaj neutrpel traumu. kazdopadne sa vsak treba s nim o tom rozpravat, o moznosti byt pri tom, aby neprepasol svoju sancu len preto, ze sa dostatocne o to nezaujimal.
moj manzel pri mne bol a bolo to uzasne. moj brat patri do tej druhej kategorie, jednoducho nechcel (a napokon ani nemohol, kedze svagrina rodila SC :-)).
AHOJTE JA ZA DVA MESIACE RODIM A CHODIM NA PREDPORODNE KURZY A AJ S MOJIM MANZELOM,no nevidim nic na tom zle ak muz chce ist pri porod-aj ten moj chce ist a to sam od seba,vobec ho do toho nenutim.
prepáč lea ale ty asi deti nemáš. Máš nejaký príliš vyhranený názor na mužov, čo sa týka tejto problematiky. Môj manžel od začiatku môjho tehotenstva chcel byť pri pôrode a tešil sa kedy uvidí ten malý zázrak. vrelo to odporúčam každej mamine. Po 12 hod. bolestiach som vnímala jeho slová ako balzam, tlmočil mi všetko čo personál žiadal a spolu sme porodili krásneho synčeka. Bol veľmi dojatý a pre mňa to bol silný zážitok vidieť ho ako sa mu v očiach lesknú slzy a trasie sa mu hlas. To šťastie z narodenia dieťaťa sa násobilo dvomi.Do pôrodnice za nami chodil každučký deň a keby mohol tak by asi aj kojil.Teraz má syn 3 roky. A čo sa týka sexuálnej stránky, nemal s tým absolútne žiadny problém ten som mala skôr ja. Je to svätá pravda, život manželov to obohatí na celý život. Keď muž miluje ženu a dieťa túžobne očakáva, zaoberá sa skôr pocitmi ženy ako svojimi. Ak budem ešte raz rodiť určite obaja chceme prežiť opäť spolu zázrak zrodenia nového života.
mne uz aj to, ked sa muz chce stat lekarom - porodnikom zda byť divne. kedysi to bolo zvacsa financnou motivaciou, teraz neviem
Ja by som s mamou nerodila. Aj ked mame super vztah, ale neviem... Zda sa mi to take zvlastne. Ale to je asi vo mne... Ja som vsetkymi desiatimi za manzela.
Ahojte.Aj moj manžel sa bal toho,že mu príde zle.Tak sa toho vzdal.Išla moja mama-robila na gynde,takže to bolo pri nej úplneže fakt super.Bola ku mne velmi zlata.Rodila som presne na tom istom mieste,ako ona mna pred 25 rokmi.Ale moj manželíček povedal.že k tomu druhému porodu sa dá asi zlomit.Tak v to verím,Len najskor musím otehotniet.ahojteee...
neviem ci je to prirodzene, vsak sa to praktizuje iba niekolko desiatok rokov a muzi nie su na tento typ zatazovych situacii ani stavani, vsak kolki odpadavaju uz pri obycajnom odbere krvi
Ja poznam pary, ktore su stastne kvoli tomu, ze aj tento tazky okamih mohli prezit spolu... Aj ja s manzelom sme tomu prikladom. Ak sa dvaja naozaj miluju... Je to uplne prirodzene...
no ale po sexualnej stranke uz prenho nikdy nebudes ako predtym. poznam pary, ktorym to uplne znicilo sex. zivot