Koniec vzťahu?

Príspevok v téme: Koniec vzťahu?
Piera

Už sú to dva týždne čo mi priateľ povedal, že nevie ako ďalej. Vraj ma veľmi ľúbi, ale nemiluje. Sme spolu takmer 2 roky, bývame spolu. Celý ten čas sa snažil, alebo dúfal, že sa zamiluje. Nemá nič čo by mu na mne vadilo, som hrozne milá a dobrá osôbka, tvrdí, ale chýba mu zamilovanosť. A pritom ma veľmi ľúbi, zaľúbený do mňa je, ale obáva sa, že na svadbu a spoločný život to nestačí. Keď som sa ho spýtala, že či to znamená koniec nášho vzťahu, rozchod, povedal že nevie. Vôbec neviem, čo si mám o tom celom myslieť, ako sa chovať. Donedávna sme sa bavili o svadbe, deťoch a teraz toto. Jeho aj moji rodičia by už nás najradšej videli zobratých a mali vnúčatá. Teraz sa tvárime ako kamaráti alebo spolubývajúci. Stále je ku mne milý, láskavý, obíjma ma, hladká, pomáha mi, plánuje, kam by sme šli na výlet a na druhej strane tvrdí, že je nešťastný, lebo sa nevie rozhodnúť... Strašne sa trápim. Teraz neviem či čaká, že sa jeho city ku mne zmenia k lepšiemu alebo sa len bojí povedať, že sa máme rozísť a čaká, že ten krok k rozchodu urobím ja. Nechcem ho stratiť, ľúbim ho. Mám 31 rokov a bojím sa, že si už nikoho nenájdem s kým by som si mohla neskôr založiť rodinu.:( Čo mi poradíte?

vychodniarka

veronika nizsie akoby pisala o mne...uplne presne...ja pri sexe s mojim coraz castejsie myslim na jedneho "znameho" ...preco ta vasen musi vyprchat ?

sssssss

ahoj, verím, že si v neľahkej situácii...ale tak ako tu už aj niektorí spomínali... je tu možnosť na odísť, len to može mať aj ten negatívny účinok, že si uvedomí, že by to bez predsa len prežil...
svoju bývalú partnerku "miloval" asi preto že ho opustila a on po nej hrozne túžil a možno práve ten pocit opustenia a chýbania svojej ex po rozchode považuje za to že ju miloval. A možno to je aj tým, že ste nezažili nejaké tažšie kritické okamihy pri ktorým si mu mohla pomoct a byt oporou.... alebo na neho iba došla nejaká vnútorná kríza a ty sa može utešovať že ho to prejde...Každopádne Ti držím palce!!!

veronika

hmm, tak potom neviem...moz&no proste len tak z dobroty nevie co so sebou, tak vymysla, to je tiez dost casta vec, a stava sa casto chlapom....proste kasli na to, tazko sa to vravi, ale snaz sa byt vpohode...a nechaj, nech veci plynu, nic neries..co ma byt, bude.

Piera

veronika, to som sa uz pytala davno a vela krat. nie, to je uz 4-5 rokov dozadu, je v zahranici, zije s niekym inym a ma uz deti atd.

veronika

tak sa ho priamo spytaj, ci nemysli na tu svoju byvalu, ci ju este nemiluje a ci nema v plane mozno si ziskat ju spat..je velmi mozna aj tato pravdepodobnost...

Deee

Podla mna mu daj cas na rozhodnutie, ked vaha nech sa rozhodne do urciteho datumu, mesiac napriklad, naozaj nemas cely zivot cas, kym sa pan dokonaly rozhodne...nechavat v neistote ved to je horsie ako samotny rozchod

Piera

gay nie je. proste tvrdi, ze uz zazil ten pocit ked niekoho miloval. ten pri mne nema. rozlisuje 3 stupne: mat rad, lubit a milovat a my sme nedosiahli ten posledny. miloval svoju byvalu, ale vo vztahu mali problemy, nakoniec ho nechala. My problemy nemame, ale ... :( vo vacsina mojich vydatych kamaratok tvrdi, ze zamilovanost vyprchala, hadaju sa rozvadzaju a vsetky svorne tvrdia, ze zakladom pre dlhy vztah je slusnost, ked si partneri rozumeju a ucta. My tieto zakladne atributy splname, ale jemu to nestaci.

usiko

piera,
mam pocit, ze tvoj priatel chce nieco, co po rokoch vztahu uz nie je mozne...po rokoch uz clovek nie je zamilovany ale lubi a vazi si toho druheho, podporuje ho atd....