Sacharidove vlny- poznate?

Príspevok v téme: Sacharidove vlny- poznate?
klarika

Kto klame, ten schudne >link<

Celkom úspešne ste začali, ale ručička na váhe sa zrazu zastavila. Akoby sa už nikdy neplánovala pohnúť, hoci robíte všetko tak ako predtým. Naozaj už neschudnete ani gram?

Radí Július Karabinoš, profesionálny tréner...

Telo si zvyklo na nízky príjem energie a pochopilo, že musí prežiť aj z mála, vysvetľuje profesionálny tréner Július Karabinoš. Najvyšší čas, aby ste ho oklamali. Jedným z menej známych spôsobov, ako naštartujete metabolizmus, je metóda takzvaného sacharidového vlnenia.

Funguje!
Ide o najúčinnejšiu metódu na odbúravanie tukov. „Funguje vždy a u každého,“ hovorí profesionálny tréner. Sacharidy môžete striedať napríklad v cykle 50g, 50g, 100g, 150g, 200g, 250g a 300g na deň. To znamená že v prvý deň diéty si do stravy zaradíte len 50g sacharidov, na siedmy deň je to už šesť krát viac.

Dobré rady
1. Potraviny pripravujte na teflónovej panvici bez tuku len s trochou vody alebo ich varte.
2. Kuracie mäso môžete nahradiť rybím filé alebo tuniakom vo vlastnej šťave.
3. Tvaroh a jogurty musia byť nízkotučné, môžete nimi nahradiť aj vaječné bielky. Ešte vhodnejší je 70-80 percentný srvátkový proteín.
4. Obed a večeru môžete obohatiť o jeden kus zeleniny, nie väčší ako 50 gramov.
5. Z doplnkov výživy pomáha najmä L-karnitín, taktiež aminokyseliny BCAA a vitamín C.
6. Výsledok bude lepší, ak sa budete pravidelne venovať pohybu.
7. Ryžu môžete nahradiť rovnakým množstvom cestovín.

-------------------------------------------------- ------------------------------
Čo na tanier?
Pondelok - +50 g sacharidov

Raňajky: 3 vaječné bielky
Desiata: 100 g tvarohu
Obed: 100 g kuracieho mäsa
Olovrant: 100 g tvarohu
Večera: 100 g kuracieho mäsa

Utorok - Rovnako ako v pondelok

Nezabudnite piť - Minimálne dva až tri litre tekutín sú nevyhnutné. Najlepšia je čistá voda s citrónom alebo neperlivá minerálka. Dobrým pomocníkom pri zhadzovaní prebytočných kilogramov je nesladený zelený čaj.

Streda - 100 g sacharidov a 2/3 zo 12 5 g vrecka ryže

Raňajky: 3 vaječné bielky
Desiata: 100 g tvarohu
Obed: 100 g kuracieho mäsa a 1/3 vrecka ryže
Olovrant: 100 g tvarohu
Večera: 100 g kuracieho mäsa a 1/3 vrecka ryže

Štvrtok - 150 g sacharidov a 4 ryžové chlebíky

Raňajky: 3 vaječné bielky
Desiata: 100 g tvarohu a 2 ryžové chlebíky
Obed: 100 g kuracieho mäsa a 1/3 vrecka ryže
Olovrant: 100 g tvarohu a 2 ryžové chlebíky
Večera: 100 g kuracieho mäsa a 1/3 vrecka ryže

Piatok - 200 g sacharidov a celé vrecko ryže

Raňajky: 150 g nízkotučného bieleho jogurtu a 50 g ovsených vločiek
Desiata: 100 g tvarohu a 2 ryžové chlebíky
Obed: 100 g kuracieho mäsa a 1/2 vrecka ryže
Olovrant: 100 g tvarohu a 2 ryžové chlebíky
Večera: 100 g kuracieho mäsa a 1/2 vrecka ryže

Sobota - 250 g sacharidov a 1 kus ovocia

Raňajky: 150 g bieleho nízkotučného jogurtu a 50 g ovsených vločiek
Desiata: 100 g tvarohu a 4 ryžové chlebíky
Obed: 100 g kuracieho mäsa a 1/2 vrecka ryže
Olovrant: 100 g tvarohu a banán
Večera: 100 g kuracieho mäsa a 1 /2 vrecka ryže

Nedeľa - 300 g sacharidov plus ďalší kus ovocia

Raňajky: 150 g bieleho nízkotučného jogurtu a 50 g ovsených vločiek, banán
Desiata: 100 g tvarohu a 5 ryžových chlebíkov
Obed: 100 g kuracieho mäsa a 1/2 vrecka ryže
Olovrant: 100 g tvarohu a grapefruit
Večera: 100 g kuracieho mäsa a 1/2 vrecka ryže

Publikované v časopise Báječná žena, 10. januára 2008

lucka906090

Ahojte. AK niekto potrebujete pomoct s chudnutim a chcete zostavit jedalnicek ktory by vam vyhovoval presne na mieru,nechcete hladovat,dopriat si to co mate radi a pritom schudnut tak mi napiste na lucka906090@centrum.sk robim jedalnicky hlavne na sacharidove vlny aj nenarocne programy,cviky s ktorymi zarucene schudnute..Nemusite chodit do fitka ani minat peniaze na doplnky etc. Napiste mi lucka906090@centrum.sk

TrainingBoy

heh, to tu vazne nikto nevie poriadne poradit? shame on you
nedaval by som to vypracovat trenerovi, teda pokial mate navyse 40 euro ktore chcete len tak vyhodit. To cyklovanie je zbytocne dlhe, robi sa aj 3dnove cyklovanie s tym ze aj mnozstvo sacharidov moze rast aj vyssim tempom nez 50g. Max mnozstvo si kazdy urci podla seba, no v den kedy mate najmenej sacharidov by som urcite nedoporucoval trenovat v posilnovni.Ranna malatnost je bullshit, skor vecerna, po celom dni, to si uzijete ten slastny pocit ze sa nebudete vladat pohnut. To ako dlho vlnujete, je na vas a na tom kolko chcete schudnut, no ked skoncite, treba sa vracat postupne do normalu s tym ze na zaciatku ste stratili dost vody, takze ta vaha sa po skonceni trosku posunie naspat. Vitamin C je dolezity ale treba ho doplnat pocas celeho dna. BCCA su najdolezitejsie rano, pred a po treningu. Zeleniny mozete viac, ale nie kazdu. Ryza, cestoviny(na tvrdo), zemiaky, ovsene vlocky. To mnozstvo bielkovin pre zeny je celkom dobre, ale samozrejme, malo by sa to vyratavat podla vahy. Este v tom stravovani chyba tvaroh/proteinovy napoj pred spanim.

hardcore

ivanka83 Nie je to tak uplne jedno kedy tie sacharidy zjes. Uplne idealne pri 50 gramoch by bolo ich zjest po treningu kedy treba doplnit glykogen do svalov. Vyvaruj sa hlavne ich jest v noci pred spanim. A este dolezity faktor sacharidov je Glykemicky index.

hardcore

ahojte. ja som vlanmi schudol 12 kg za mesiac. Ale bolo z coho zhadzovat, dalsie vlny som schudol nieco cez 4 kg. Zaklad je poznat svoj bazalny metabolizmus, najlepsie si je vypocitat cca spotrebu energie ktoru telo potrebuje na svoj chod. Dalej pokracujte nasledovne : Vyslo mi cca 2000 kcal, tie si rozdelte do 5 jedal cize 5*400 kcal jedla. Potom si rozlozte sacharidy na tie dni pocas vln. Potom si napocitaj kolko kolorii prijmete sacharidmi. ostatok doplnate bielkovinami + nejake zdrave tuky. Inak voda zrychluje metabolizmus cize ja som pil aj 6 litrov vody

Blindios

podla mna su tieto vlny dost amaterske a baby by sa nimi nemali radit, mali by ste sa opytat profesionalov aby vam s nimi pomohli, ale podla tyhto sa neradte

karioll

ja mam 120 kg a sportujem neustale,aj posilka aj kardio a mam 130 g sacharidov na den takze ked si da nejaka z vas 50kilova ,300g sacharidov,velmi rychlo pojde do hoven

lula1979

ja som to skusala, funguje to, podkozny tuk zmizne, celkom rychlo, dva tyzden, len chyba ta zelenina, tej som si davala viac, vitaminy treba tiez doplnat, a ozaj treba vela pit, ... no samozrejme ako kazda dieta, nalepi sa naspat:)

sway

Comu presne nechapes?Pondelok do 50g sacharidov.Ked v tom rozpise,niesu zahrnute zjedz par ryzovych chlebikov.Aj tak je to blbost pre nesportujucich ludi so slabym svalovym zakladom..

sacharidova

Ivanka83 prosim ta odpovedal ti niekto ako je to myslene ten pondelok ci treba pridat si este tych 50g sacharidov? dik