Píšem, pretože potrebujem počuť Váš názor.. Človek sa zrazu dostane do situácie, kedy si uvedomí, že nerobí všetko až tak dobre... uvedomí si, že už má 20 rokov, vstupuje do ozajstného života, má za sebou oporu u priateľa, no on sám je problémom. Ako sa zbaviť niektorých ženských vlastností - akou je napríklad ješitnosť.. pocit, že sa potrebujem pred niekym ukazovať, že keď na mňa niekto hľadí, ja sa musím tváriť tak a tak... ako si nevšímať okolie, a nedovoliť, aby mi zasahovalo do myslenia? Ako prestať riešiť problémy iných, a zamerať sa na svoje problémy? Ako zmeniť svoje myslenie, ale zachovať osobnosť? ...
Ako zmenit svoje myslenie..
dik kočky... ja sa zamiešam do problému s dobrým úmyslom, a nakoniec výjdem z toho najhoršia ja.... vravím si - dobre, myslím si o tom svoje, ale nebudem názory prezentovať, lebo vždy sa nájde "dobrák", ktorý to prezradí tomu druhému a je zle...
presne ja som taka ista,rada pomozem,ale nepcham nos do cudzich veci,lebo kazdy ma svoje problemy a nikto nema pravo sa miesat do niekoho,kazdy nech si zije svoj zivot.A pokial mne sa nikto nemiesa do zivota,som ticho, ale ked sa mi niekto zamiesa do zivota nepravom ma smolu...nech si kazdy zameta pred vlastnym prahom,ale ty si na dobrej ceste,lebo chces s tym nieco urobit,a to je dobre,lebo si uvedomujes,ze nie je to spravne,a to si malokto taky ako ty vie uvedomit a ani si to neprizna...zelam ti aby sa ti to podarilo.
neviem, ja som sa nikdy nestarala do problemov inych. pripada mi to nevhodne. ak sa mi niekto zdoveri, vypocujem si ho a poviem mu svoj nazor, to je vsetko. ak mu to pomoze, som rada.Osobne neznasam ludi, co pchaju do vsetkeho nos, hoci nemaju vobec prehlad o situacii. A vacsinou svoj vlastny zivot nemaju pod kontrolou.
mne už raz pomohlo, že som si sadla večer pred zrkadlo, rozprávala som sa sama so sebou(neboj, nie je to divné!) a tak som prišla na to, čo je problémom... teraz sa to objavuje znova, začínam s tým, že si napíšem svoje zlé vlastnosti a riešenie, ako to zmeniť. Napíšem si presne, ako sa mám správať - napr. "Zachovávam si nestranný názor a neinteresujem sa do problémov iných." keď si to budem stále čítať, premietne sa to do môjho konania...
Dobra tema. Aj ja chcem vediet, ako sa stat vyrovnanou zenou.