panenstvo, vakcina proti HPV

Príspevok v téme: panenstvo, vakcina proti HPV
miso

Zdravim!
Chcel by som sa Vas opytat, ak sa tu najde nejaky kompetentny alebo niekto kto ma o danej problematike iste poznatky. Moja priatelka ma 16 rokov a je panna. Jej mama ju ide dat na ockovanie proti rakovine krcka maternice, avsak pri tomto ockovani sa davaju protilatky v istych casovych cykloch v rozmedzi 6 mesiacov. Chcem sa opytat ci ma ockovanie opodstatnenie ak dotycna uz nie je panna. Zjednodusene, musi byt zaujemkina o toto ockovanie panna? Straca ockovanie opodstanenie ak nie je panna? myslim ze sa jedna o vakciny od znaciek SILGARD a CERVARIX alebo take nieco..myslim ze ten silgard. Dakujem pre osobnejsiu odpoved prosim piste na mail.ale mozte aj sem.Dakujem

alzbee

renyyy: neockuje sa proti rakovine krcka maternice, ale proti typom virusu HPV, ktore ju sposobuju...to len pre upresnenie :-)

ojka

podlamna
približne až 600 žien zomrie každý deň na celom svete na rakovinu krčka maternice a to podľa mňa nie je až také malé číslo.Teda aspoň mne sa zdá.

ojka

Očkovanie je veľmi účinný spôsob prevencie.Imunita je dlhodobá. Najvhodnejšie obdobie pre očkovanie je u dievčat od 9 rokov do 26 roku veku,no ideálne pred započatím pohlavného života,čiže ked je ešte panna/ale samozrejme teda nemusí.Niektoré zdravotné poisťovne dokonca prispievajú na očkovaciu látku.
A tato infekcia sa nemusí prenašať len pohlavným stykom (; ale aj napríklad zavlečením HPV prstami do pošvy,napr. prstami pri sexuálnych hrách.
HPV pozitivita sa najviac vyskytuje medzi 18.a 26.rokom života a s postupujúcim vekom ženy sa percento infikovaných žien znižuje.

Sasenkaa

Nie priatelka panna byt nemusi...vakcina by nemala ucinok jedine v pripade ak v tom obdobi medzi jed. davkami zena otehotnie.Alebo ak su neni dodrzane casove intervali medzi davkami.