ludia co mam robit??? uz sa t neda vydrzat...kamosi ma volaju nikde sadnuut a ja vzdy odmietam a pritom velmi rada by som s nimi isla:(( ale nieco mi stale brani...zasa sa mi bude klepat hlava...a uz som si 100 x vravela odem a premozem to...isla som a nedalo sa to ovladat :(((( asi to nikdy nezvldadnem ...stale budem cudak co nikdy nikde nechce ist...a stale hladat nejake blbe vyhovorky....som nestastna...nemam chut zit, strasne ma to ozmedzuje :(((((
Sosiofobia - panicky strach z jedenia a pitia
vyskusaj toho psychologa.. FAKT!! preco sa ho tak stranis?? pozri, navstivis ho, ok, budes sa musiet prekonat, ale konecne sa skonci tvoj velky problem a to predsa chces, nie??? radsej sa budes sama trapit, ked vies, ze to akosi nezvladas?? a to staci len nabrat trosku odvahy a ono to uz pojde samo.. uvidis ako velmi ti pomoze.. len to musis skusit.. oni su tu pre nas predsa na to.. nemas sa za co hanbit, vies kolko inych problemov ludia maju?? neboj, ty to zvladnes.. len sa snaz a naber trosicku odvahy..
ked ja som to uz velakrat skusala, vravela som si ze to zvladnem a zakazdym som zlyhala. Nikdy by ma nenapadlo, ze raz budem mat taky problem. Nechapam preco sa mi to stava aj pred kamaratmi. Ked pocujem vetu: idemeniekam sadnut? hned zmlknem a zhorsi sa mi nalada...strasny stres...niekomu sa to mozno yda smiesne, ale je to strasne prekliatie
kvapka: tiez mas sociofobiu? bola si u psychologa? lebo ja nemam odvahu... nenavidim tu triasku, sociofobia bez nej by sa dala ovela lahsie zvladnut :(
ziadna vyhovorka!!! ziadna.. skus to.. viem, ze to pre teba musi byt naozaj velmi tazke, ale skus to.. ty si proste silna a ty to zvladnes.. my vsetci to vieme, len troska viac odvahy.. skus si predstavit, ze si tam sama.. proste okolo teba nie je NIKTO.. si tam iba ty, takze kludne sa odreaguj.. a ked to tak nepojde, tak: no a co, ze su tam aj ostatni?? oni sa nepozeraju na teba, oni su len radi, ked si medzi nimi.. skus to.. a ked sa ti to nebude darit, skus vyhladat pomoc.. na tom nie je nic hrozne, ak vyhladas pomoc.. uvidis, ze s dobrym psychologom to hravo zvladnes.. len ODVAHU, dievca, ODVAHU!!
ja ta viem pochopit,trpim takto aj ja roky,tak isto nemozem pred niekym jest ani pit,len pred priatelom,rodinou.A to za 2 tyz.idem na oslavu.Vzdy sa vyhybam hlavne jedlu,lebo sa cela roztrasiem.Je to strasne ale ako dalej?
je to tym ze mam sociofobiu, mam pocit ze sa toho prave preto nikdy nezbavim :(...akurat mam ist aj na oslavu ku kamosovi a ja hladam vyhovorku :(
no mala by si sa dopatrat ku korenu tvojho problemu.. coho sa bojis?? nemas nahodou nizke sebavedomie?? netrapi ta nejaka blba skusenost z davna??
len vtedy ked viem ze niekto na mna cumi :(( ja viem ze si to namyslam ale je to strasne....inak jest mi chuti, doma s tym nemam problem
pockaj.. tento problem sa ta tyka len vtedy ked si mas ist s niekym niekam sadnut???? alebo strach z jedenia a pitia u teba pretrvava stale??? hm??