ahojte! túto tému som založila preto, lebo mám občas problém zohnať v bratislave biopotraviny, hlavne zeleninu, ovocie, mäsové výrobky a nápoje. ak sa nájde niekto, kto má lepší prehľad, budem mu vďačná za jeho príspevok.
Biopotraviny + zelenina + mäso: kde ich dostať v Bratislave
Uplna novinka v bratislave
www.biodomov.sk este to nemaju uplne hotove ale od aprila to bude 100% funkcne
Pozdravujem z Ekologického sadu Livia v Kolinanoch pri Nitre. V Bratislave distribuciu bio ovocia, zeleniny, masa robi Michal Drienik. Od nas napriklad dovaza bio jablcka, jablkove stavy a zhustene jablkove koncentraty.
viac info na sadlivia@bioproduct.sk, alebo si pozrite stranku www.bioproduct.sk, biozeleninu robi aj pan Slinsky blizko Bratislavy, www.agrokruhy.sk
www.berkana.sk ... ja od nich nakupujem nielen BIO, ale aj ine potraviny zdravej vyzivy
Co sa tyka medu, tak su tam dalsie pravidla ktore musi splnat: napriklad ul nesmie byt vyrobeny z plastov alebo inych chemickych zlucenin, dalej je tam zasada, ze umiestnenie ulu nesmie byt blizsie ako 2 km od frekventovanej cesty alebo ze v okruhu 6 km sa nesmie pestovat ziadna klasicka polnohospodarska plodina, ktora sa postrekuje umelymi hnojivami, pesticidmi a podobne. Takze pravidla su dane, druha otazka je, ci sa aj naozaj dodrziavaju.
V bio-mede nie su ziadne konzervanty a chemicke prisady.
Ahoj.. Pri Malackach je dedina s nazvom Gajari a je tam biofarma kde zozenies bio maso aj zeleninu a ovocie za dobru cenu.