Čakám prvé dieťa a mám kŕčové žily. Mala som ich aj predtým, ale teraz sa mi to dosť zhoršilo, ešte nie sú vakovito rozšírené, ale už nemôžem pozerať na svoje nohy. Chodím aj do poradne pre tehotné, ale doktorka to zatiaľ nerieši. Vie mi niekto pomôcť?
gravidita a kŕčové žily
aj sprchovanie striedavo teplou a studenou vodou trosku posilnuje zily.koncit treba studenou vodou.zily maju byt pruznejsie.
estge doplmim, moja zena pouziva resnejsie pancuchace(support pantyhose) uz vyse 30 rokov, a to jej zastavilo tvorenie krcovych zil. Inac jej sestry a matka mali v jej veku uz doslova cierne nohy.
Ja viem, nie je to prijemne, hlavne v lete sa to snazi odkalmat, ale za mesiac nenosenia to bolo okamzite vidiet!
Davaj si nohy co najcastejsie hore, spi s vysokou poduskou pod nohami, ber velke davky silnych antioxidantov(vytazok z hroznovych semien(**), alfa lipoicka kyselina(**), karotenoidy vsetkych druhov atd)
Pripadne si kup polsky krem Venitan a natieraj si nohy 2 x denne(obsahuje escin(1 %), silny antioxidant z pagastanu konskeho, specificky ucinny na krcove zily.
(**)doplnky mam aj v mojich obchodoch, Venitan iste najdes v mnohych drogeriach alebo oddeleniach s kozmetikou.